Tänään 60 vuotta täyttävä kansallistaitelijamme Tapani Kansa muistutti syntymäpäivähaastattelussaan, ettei merbauta kannata ostaa.

Ai mikä ihmeen merbau? No, uhanalainen trooppinen puulaji, jonka hakkuisiin liittyy sademetsien tuhoutuminen ja törkeitä ihmisoikeusloukkauksia. Tapani Kansa totesi, että

"Uusrikkaiden elintaso on tuhat kertaa suurempi kuin varakaskin ihminen kohtuudella ansaitsee. Merbauta ... hakataan saunanlauteiksi näiden patologisten valehtelijoiden perseiden alle. Samaan aikaan maailman keuhkot vetelevät viimeisiään."

Laitonta sademetsäpuuta KeskoMuuten Tapani Kansan vuodatus on täyttä asiaa, mutta on todettava että ainakin Suomessa merbauta valitettavasti myydään myös muille kuin rikkaille, eikä ehkä niinkään saunanlauteiksi, vaan jalkojen alle. Siihen nähden että puulaji on uhanalainen ja sitä saadaan vain laittomasti hakattuna ja salakuljetettuna, on todella rivoa ja härskiä että merbauparkettia saa Suomessa noin 30 euron neliöhintaan.

Kaikesta myyjille toimitetuista tiedoista ja vetoomuksista huolimatta merbauta ja muita sademetsien uhanalaisia puulajeja myyvät esimerkiksi vastuullisuuttaan ja ympäristöraportointiaan hehkuttava kaksinaismoralismin ykkönen eli "Käytännön tekoja huomisen hyväksi"- Kesko sekä "Se on jämpti" - Puukeskus,  Upofloor ja Parlafloor.

S-ryhmä on ainoa suomalainen vähittäismyyjä, joka tekee muutakin kuin puhuu kestävyydestä. S-ryhmä on poistanut uhanalaiset sademetsien puulajit ja uhanalaisia puita sisältävät parketit valikoimistaan. Mieti sitä, kun seuraavan kerran suunnittelet rautakaupassa käyntiä!

Matti