Murmanskissa 8.10.2013
(käännetty suomeksi)

Hei kaikki te siellä ulkopuolella. 

Anteeksi, että englantini ei ole kovin hyvää ja kirjallinen ilmaisuni sitäkin huonompaa!  Mutta uskon, että saatte tästä selvää.

Olen viettänyt nyt noin 12 päivää yksinäni vankisellissä. Minulla ei ole kirjoja, sanomalehtiä, televisiota eikä ketään, kelle jutella. Myös päivittäisten kävelyjen aikana minut pidetään eristettynä. ”Kävelyalue” on kooltaan 4X5 metriä ja sitä suojaavat rautakalterit ja ympäröivät betoniseinät. Alueen yläpuolella on katto, josta ei pääse lainkaan auringonvaloa läpi.

Ainoa kohta, josta voin nähdä taivaan, on sellini ikkunasta. Se sijaitsee rakennuksen pohjoisseinämällä, joten aurinkoa en näe koskaan.

Päivät ovat pitkiä!

Kohokohtia ovat asianajajan ja konsulin viikoittaiset vierailut. Ja eilen sain ensimmäisen nivaskan sähköposteja ulkopuolisesta maailmasta! Jippii…

Venäjän hallituksen ja Gazpromin aggressiiviset ja epäreilut teot näyttävät, kuinka tärkeää on, että ihmiset ympäri maailman voivat vaikuttaa Arktiksen tulevaisuuteen liittyviin päätöksiin. Arktiksen tulevaisuudesta eivät saa päättää valtiot ja yritykset, jotka ovat sokaistuneet alueen resursseista ja niistä saatavista voitoista.

18. syyskuuta kohtasin pelon ja otin vankilaan joutumisen riskin, koska olen varma, että MEILLÄ on voimaa saada aikaan muutos!

Meillä tarkoitan sitä ympäri maailmaa olevaa valtavaa joukkoa ihmisiä, jotka välittävät tarpeeksi taistellakseen seuraavien sukupolvien tulevaisuuden puolesta. Me näemme, että tuon tulevaisuuden olemassaolo riippuu siitä, miten toimimme nyt. Pelastetaan Arktis ja sen mukana myös ihmiskunnan mahdollisuus tulevaisuuteen.

Teidän tukenne ja tieto siitä, että olemme tehneet oikein, pitävät meidät pinnan yläpuolella.

Kiitos teille todella paljon ystävällisistä sanoistanne, rakkaudesta ja välittämisestä, jota olette minulle antaneet. Olette mielettömän tärkeitä!

Marco Weber

Tätä kirjettä voi käyttää, jos siitä on mitään hyötyä.

Älkääkä olko huolissanne minusta! (Ainakaan tällä erää)


 

Auta vapauttamaan Marco: kirjoita Venäjän suurlähettiläälle