Kaikki ovat varmaan jo lukeneet meppiehdokas Ari Vatasen lausunnot ilmastonmuutoksesta. Siis tarkoitan näitä surullisen kuuluisia ajatelmia:

- Hiilidioksidipäästöjen välttäminen on ehkä stalinismin ohella suurin hype, jonka olen elämässäni kokenut.

- Suuri hiilijalanjälki tarkoittaa hyvinvointia. Miksi ihmisiä syyllistetään materiaalisesta hyvinvoinnista?

- Lämmin on hyvä asia, kylmä on paha asia. Kylmällä ilmalla ihminen voi kuolla flunssaan. Hyvinvointi on aina tarkoittanut lämpimämpää kohti menemistä.
Vatasen lausunnoista nousi jonkinmoinen kohu ja siksi mies ilmeisesti päätti oikaista väärinkäsityksiä omilla nettisivuillaan. Lukekaa ihmeessä... Miehen teksti vetää paikoin sanattomaksi. Sen jälkeen alkaa pelottaa: entä jos näin ajattelevia ihmisiä on enemmänkin? Ja päättävillä paikoilla? (Ja mitä minun äänestäjänä pitäisi tässä ajatella Kokoomuksen kannasta ilmastonmuutoksen torjumiseen?)

Ja mitä tämä ihme stalinismihöpinä oikein on? Onko tosiaan niin, että jos on huolissaan maapallon ja ihmisten tulevaisuudesta on automaattisesti jonkinlainen ympäristönsuojelun viikunanlehtiin naamioitunut karvainen stalinisti? Tässä on nyt selkeästi kyseessä jonkinlainen sukupolviero...

Erityisen outona pidän Vatasen oikaisusivullaan esittelemää ajatusta siitä, että ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta suitsimaan pyrkivät eivät jotenkin välittäisi kolmannen maailman ihmisten kohtaloista... Ilmastonmuutoksen torjunnassahan on pitkälti kyse nimenomaan siitä, miten estää kaikkein heikompien joutuminen ilmastonmuutoksen aiheuttamien vakavien ympäristöseuraamusten uhreiksi!

Mutta vihreä ideologia syyllistää ihmisen, koska heidän kyynisen maailmankuvansa keskipisteenä ovat eläimet ja luonto. Ihminen on luontoa häiritsevä virus. VIHREÄT OVAT MAANYSTÄVIÄ. Planeetan tuholla pelottelemalla he haluavat rajoittaa ihmisten vapautta ja luoda kollektiivista yhteiskuntaa.

Apua.

Virpi