Sain juuri kuulla, että Euroopan parlamentin jäsenet ovat esittäneet erittäin hyviä muutosehdotuksia komission tekemään luonnokseen laittomien hakkuiden vastaisesta laista. Lähes kaikki Greenpeacen toivomat muutokset ovat esillä! Tämä on hieno välivoitto taistelussa laittomia hakkuita vastaan, jota Greenpeace on tehnyt jo vuosia.

On absurdia, että laittomasti hakatun puun tuonti on edelleen laillista Euroopassa. Komission lakiehdotus meppien ehdottamilla muutoksilla tekisi näistä ympäristörikoksista paljon hankalampia toteuttaa. Tämä olisi yksi ratkaiseva askel sademetsätuhon lopettamisen tiellä. Mepit äänestävät asiasta 17.2. Kannatta ottaa yhteyttä oman meppiin ja varmistaa, että hän on tehokkaan lainsäädännön kannalla!

Vielä huolestuttaa se, että monet maat, kuten Suomi ja Ruotsi, toivovat lakiin porsaanreikiä omien maidensa metsänomistajien paperityön vähentämiseksi. Tämä on vaarallinen suuntaus, koska WTO-määräysten takia lain on oltava sama EU:n sisäisille ja ulkopuolisille tuottajille. Porsaanreikä suomalaisille olisi siis myös porsaanreikä indonesialaisille tai brasilialaisille. Toivottavasti meppien kanta voittaa eivätkä taantumukselliset ministerit pääse vesittämään lakia!

Sini Harkki