2011 oli vuosi jolloin pahnan pohjimmaiset ravistelivat huippua, ja "Mielenosoittaja" nimettiin Time Magazinen vuoden henkilöksi.

Person of the YearKasvot videollamme juhlistavat meidän kaikkien osallistumista ympäristötyöhön, ja näyttävät mitä voi seurata kun lopetamme laakereilla makaamisen ja toimimme.

2011 oli uskomattomien myllerrysten vuosi ja valtavien voittojen vuosi, se näytti mikä on mahdollista kun taistelemme sen puolesta mihin uskomme.

Vuonna 2003 Irakin sotaa valmisteltaessa Time-lehti väitti: "Tämän päivän maailmassa on kaksi voimaa - USA:n sotilasmahti ja maailman yleinen mielipide." Lähes vuosikymmenen ajan tuo toinen supervalta, julkinen mielipide, on uinunut. Nyt se on herännyt ja Time kysyy 'onko turhautumiselle maailmanlaajuista käännekohtaa?'.

Kyllä! Se käännekohta on saapunut. Todistamme kriisien lähentymistä. Taloudelliset, demokraattiset ja ekologiset vajeet aiheuttavat turhautumista maailmanlaajuisesti. Tahirin aukiolta Occupy Wall Streetiin, Moskovan vaaleista Durbanin ilmastokokoukseen, ihmiset alkavat osallistua toimintaan.

2011 Greenpeace toimi ympäri planeettaa. Haaliessamme kuvia vuoden kampanjoistamme voimme nähdä protestin kasvot, ja saada niistä innoitusta.

Japanissa maanjäristyksen, tsunamin ja yhä jatkuvan Fukushiman ydinkatastrofin vanavedessä näemme ihmisten kasvoilta epätoivon lisäksi päättäväisyyttä ja vaatimuksia. He, jotka menettivät paljon, ansaitsevat parempaa toimintaa hallitukselta ydinkriisin ja radioaktiivisen laskeuman käsittelemiseksi. He ansaitsevat totuuden ja rehellistä, välitöntä tietoa suojellakseen itseään. Greenpeacen säteilyasiantuntijat auttoivat tuomaan esiin riippumatonta tutkimustietoa ja siten pakottivat hallituksen ja yritykset tarjoamaan ihmisille parempaa suojaa.

Teemme työtä ympäri maailmaa jotta ydinvoiman vaarat ymmärrettäisiin. Työskentelemme, jotta erot puhtaan ja likaisen energian erot korostuisivat. Tuemme turvallista energiaa ja varoitamme väärien energiavalintojen seurauksista.

Indonesiassa aktivistimme pukeutuivat tiikerinraitaiseen 'nahkaan' puolustaakseen sademetsiä, Sumatran tiikereiden elinalueita. Moottoripyörillä matkustavat aktivistit pääsivät ajamaan kaukaisille metsäseuduille, mutta myös julkisiin esiintymisiin inspiroidakseen muita. Ilo näkyy kuvissa olevien lasten kasvoilta.

Aktivistimme pukeutuivat jopa sinisiin jumppapukuihin ja pinkkeihin sukkahousuihin ympäri maailmaa tuodakseen esiin yhteyden Indonesian metsätuhon ja Barbien pakkausmateriaalin välillä. Onnistuimme vääntämään pettyneen ilmeen Kenin muovisiin kasvoihin.

Öljylautalle kiipeäminen arktisella alueella vaatii päättäväisyyttä, joka näkyy selvästi niistä yli kolmestakymmenestä aktivistista, jotka toimivat pysäyttääkseen syvänmerenporaukset neitseellisillä arktisilla vesillä. Selkeimmin tämän huomaa kenties pääsihteerimme Kumi Naidoon kasvoilta, kun hän näyttää banderollia "Pysäytä arktiksen tuhoaminen" ennen kiipeämistään lautalle ja vangitsemistaan.

‘Kuunnelkaa ihmisiä, älkää saastuttajia’ -sanomaa rummutettiin epäonnistuneessa Durbanin ilmastokokouksessa vuoden päättyessä. KUn tulos ei vastannut tarvetta välittömälle toiminnalle, annoimme kasvot ilmastonmuutoksen pysäyttämistä vastaan lobbaaville yrityksille.  

Selatessasi vuoden kuvia näet kasvoja ympäri maailmaa. Noilla kasvoilla näkyy toiveita ja unelmia. He ovat enemmän kuin prostetoijia, he ovat visiönäärejä. He ottavat kantaa jonkin puolesta, eivät vain vastustaakseen epäoikeudenmukaisuutta tai epätasa-arvoa. He eivät ainoastan osoita ympäristötuhojen mielettömyyttä, he osoittavat oikeaan suuntaan. He toimivat vihreän ja rauhallisen tulevaisuuden puolesta.

Tervetuloa mukaan Greenpeacen vapaaehtoistoimintaan.