Euroopan tulevaisuus on uusiutuvassa energiassa.

Yli kaksisataa yritystä ja järjestöä ja joukko eurooppalaisia politiikkoja on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaaditaan sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa vuoteen 2050 mennessä.

Suomessa tämä saattaa joidenkin korvissa kuulostaa vieraalta. Täällä kun monet haluavat mollata kaikkea muuta kuin ydinvoimaa vihreänä haihatteluna. Historiaan juuttumisen sijasta parempi suhtautumistapa olisi olla ensimmäisenä rakentamassa huomisen maailmaa. Tähän lopputulokseen ovat tulleet muun muassa suomalaiset Vaisala, WinWinD sekä Sanyo, Danfoss ja Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt.

EU on järjestämässä 4. helmikuuta Brysselissä kaikkien aikojen ensimmäisen energiahuippukokouksen. Vetoomuksen allekirjoittajat haluavat kertoa EU-johtajille, että Euroopan on näytettävä esimerkkiä. Itse he ovat sitoutuneet edistämään taloutta, joka perustuu energiatehokkuuden parantamiseen ja uusiutuvaan energiaan. Tällainen talous antaa Euroopalle etulyöntiaseman. Se synnyttää työtä ja riippumattomuutta tuontienergiasta. Ja kaikkein tärkeintä: voimme torjua ilmastonmuutosta.

Aina tarvitaan tiennäyttäjiä, jotta muutkin pääsevät lopulta 1900-luvulta nykyaikaan.