Dirty Laundry: Reloaded

Kuinka suuret brändit tekevät kuluttajista tahattomia rikoskumppaneita myrkyllisen veden kierrossa

Julkaisu - maaliskuu 20, 2012
Vesi on olennaista elämälle, mutta se on myös maailman uhatuin elintärkeä luonnonvara. On välttämätöntä löytää ratkaisuja lopettamaan jäljellä olevien kallisarvoisten luonnonvarojemme myrkyttäminen vaarallisilla kemikaaleilla.

 

Greenpeace Internationalin teettämä uusi tutkimus paljastaa että tekstiilituotannossa käytettyjen vaarallisten nonyylifenoli-etoksylaattien (NPE) jäämiä jää moniin suurten kansainvälisten vaateyhtiöiden vaatekappaleisiin. Kun näitä vaatteita pestään, merkittävä prosenttiosuus vaatteissa olevista kemikaaleista vapautuu ja päätyy myöhemmin jokiin, järviin ja meriin, missä ne muuttuvat vieläkin myrkyllisemmäksi ja hormonitoimintaa häiritsevämmäksi nonyylifenoliksi (NP).

20. maaliskuuta 2012

"Vaatteet ja globaali myrkyllisen veden kierto." Dirty Laundry: Reloaded -raportin grafiikkaa. © Greenpeace


Tämä voi tapahtua kaikkialla maailmassa missä vaatteita myydään ja pestään. Brändit siis toisinsanoen tekevät kuluttajistaan tietämättömiä rikoskumppaneita vapauttaessaan näitä vaarallisia aineita julkisiin vesivarantoihin.

Tämä on tietääksemme ensimmäinen tutkimus, joka tutkii NPE-kemikaalien määrien eroja kangastuotteissa ennen pesua ja sen jälkeen. Tulokset osoittavat, että tekstiilialan saastuttavat vaikutukset laajenevat pitkälle tuotantomaan ulkopuolelle ja luovat globaalin myrkyllisen saasteen kierron. Brändien ja hallitusten täytyy puuttua asiaan.


Dirty Laundry: Reloaded