Kirje Arctia Shipping Oy:n johdolle Arktiksesta

Arktista öljynporausta ei pidä tukea

Julkaisu - maaliskuu 2, 2012
Kirjoitimme Arctia Shipping Oy:n johdolle ja pyysimme heitä luopumaan Shellin kanssa tehdystä sopimuksesta.

Jäänmurtaja Fennica on vuokrattu Shellin käyttöön arktisia öljynporauksia varten.

 

Greenpeace kantaa erityistä huolta öljynporauksen aloittamisesta arktisilla merialueilla. Ilmastonmuutoksen sulattaman jään alta etsitään lisää fossiilisia polttoaineita kiihdyttämään Arktiksen tuhoutumista entistäkin nopeammin. Mikäli ilmaston lämpeneminen halutaan pysäyttää kahteen asteeseen, se edellyttää, että suuri osa jo tunnetuista öljyvaroista jätetään maahan.

Pidämme erittäin valitettavana, että Arctia Shipping on päättänyt ryhtyä tukemaan arktista öljynporausta. Olette tehneet päätöksen vuokrata Shellille jäänmurtajat Fennican ja Nordican kolmeksi tulevaksi kesäksi auttamaan Shelliä öljynporauksen aloittamisessa Alaskassa Beaufortinmerellä ja Tšuktšimerellä. Shell on ensimmäinen suurista öljy-yhtiöistä, joka suuntaa Arktikselle. Mikäli Shell löytää öljyä, tuloksena on täysimittainen öljyryntäys.

Käsittääksemme Arctia Shippingillä ei ole käytössään mitään sellaista teknologiaa tai osaamista, joka muuttaisi näitä asioita. Tavoitteenne on ainoastaan tehdä voittoa Shellin vahingollisen liiketoiminnan vanavedessä.

Greenpeace vetoaa teihin, jotta luopuisitte Shellin kanssa tehdystä sopimuksesta. Tämä on ainoa oikea ratkaisu Arktiksen ja planeetan tulevaisuuden kannalta. Samalla yhtiönne lähettäisi Shellille tärkeän viestin: arktista öljynporausta ei pidä aloittaa. Tämän viestin yhtiö on jo saanut yli 200 000 ihmiseltä ympäri maailmaa.

Kirje Arctia Shipping Oy:lle yhtiön osallistumisesta arktiseen öljynporaukseen