Barbie luopuu sademetsäpakkauksestaan

Lehdistötiedote - lokakuu 6, 2011
Barbie-nuken valmistaja Mattel ilmoitti tänään, ettei se enää osta pakkausmateriaalia, jonka vuoksi on tuhottu sademetsää.

Mattelin uudet periaatteet kieltävät hankkimasta materiaalia puuplantaaseilta, joiden tieltä on raivattu luonnonmetsää. Mattel kehottaa tavarantoimittajiaan välttämään yhtiöitä, joiden tiedetään tuhoavan sademetsiä. Yhtiö pyrkii myös lisäämään kierrätyskuitua ja FSC-sertifioidun puun käyttöä.

Sellu- ja palmuöljyplantaasien perustaminen on suurin metsätuhon syy Indonesiassa. Maan hallituksen arvion mukaan metsiä hävitetään joka vuosi yli 10 000 neliökilometriä - eli Varsinais-Suomen maakunnan kokoisen alueen verran.

Yksi pahimmista yhtiöistä on APP (Asia Pulp and Paper), joka Greenpeacen selvitysten mukaan on sekaantunut laajoihin sademetsien hakkuisiin Indonesiassa.

“Mattelin päätös on hyvä uutinen, sillä Indonesian sademetsät ovat Sumatran tiikeriä ja muita lajeja varten, ei plantaasien perustamista varten. Tämä todistaa APP:lle, että sademetsien tuhoaminen on tuhoisaa myös liiketoiminnalle”, sanoo Indonesian metsäkampanjan johtaja Bustar Maitar.

“Rohkaisemme myös muita yhtiöitä, kuten Disneyä ja Hasbroa, toimimaan samalla tavalla sademetsien suojelemiseksi. Greenpeace myös varmistaa, että Mattel toimii sitoumustensa mukaan”, Maitar jatkaa.

Greenpeace selvitti kenttä- ja laboratoriotutkimusten avulla, että Mattelin lelupakkauksissa käytetty kuitu oli valmistettu Indonesiasta peräisin olevasta sademetsäpuusta. Greenpeacen aktivistit ympäri maailmaa vaativat viime kesäkuussa Mattelia luopumaan sademetsäpakkauksista. Kampanjan aikana Barbien poikaystävänä hyvin tunnettu Ken jätti Barbien järkyttyneenä tyttöystävänsä taipumuksesta tuhota sademetsää.

Palmuöljyvastaava Maija Suomela, puhelin 040 1809 303Lisätietoja: