Euroopan poliitikot käsittelevät autojen päästöjä 24. huhtikuuta

Lehdistötiedote - huhtikuu 12, 2013
Euroopan parlamentin ympäristökomitea käsittelee autojen päästörajoja 24. huhtikuuta. Greenpeacen tavoite päästörajaksi on enintään 95 grammaa kilometriltä vuoteen 2020 mennessä siten, ettei lainsäädännössä ole mahdollisuutta niin sanottuihin superhyvityksiin, jotka vesittäisivät tavoitteen.

Greenpeace vaatii liikenteen päästöjen vähentämistä Madridin lähellä. © Greenpeace / Pedro Armestre

 
Päästöraja koskee autonvalmistajan myymien kaikkien autojen keskimääräisiä päästöjä. Euroopan komissio esittää myös 95 gramman päästörajaa, mutta siten, että erittäin vähäpäästöiset autot saisi laskea moninkertaisena. Jos esimerkiksi autonvalmistaja myisi yhden alle 50 grammaa kilometrillä päästävän auton, se saisi laskea tämän yhden todellisuudessa myydyn auton kahtena ja puolena myytynä autona Euroopan komission ja Euroopan parlamentin teollisuusvaliokunnan ehdotuksen mukaan. Tämä taas antaisi autonvalmistajalle tilaa myydä vastaavasti enemmän suuripäästöisiä autoja.

Vuoden 2020 tavoitteen lisäksi Greenpeace vaatii vuoteen 2025 mennessä päästöjen vähentämistä edelleen 60 grammaan kilometriltä.

Polttomoottorissa pienemmät hiilidioksidipäästöt ovat suorassa suhteessa kulutukseen. Pienempi polttoaineen kulutus näkyy myös autolla ajon kustannuksissa. Vuonna 2010 suomalaisautoilija käytti keskimäärin 2 062 euroa vuodessa polttoaineeseen. Jos päästöraja kiristyy 95 grammaan kilometriltä, uudella autolla ajavan kustannus olisi nykyisillä polttoaineen hinnoilla 475 euroa vuodessa pienempi vuonna 2020.

Jos päästörajaa edelleen kiristetään 60 grammaan kilometriltä vuonna 2025, uudella autolla ajavan polttoainekustannus olisi 924 euroa vuodessa pienempi kuin vuonna 2010.

Yhdysvalloissa hallitus ja autonvalmistajat ovat sopineet vastaavanlaisesta autojen energiatehokkuuden paranemisesta. Autojen kulutus on laskettava puoleen vuodesta 2011 vuoteen 2025.

Yhdysvalloissa öljyn kulutus kääntyi jo vuonna 2005 laskuun ja on laskenut siitä lähtien. Vuonna 2012 käytettiin öljyä 43 000 barrelia päivässä vähemmän kuin vuonna 2004 amerikkalaisten autojen polttoainetehokkuuden paranemisen ansiosta. Myös autolla ajettujen kilometrien määrän kasvu taittui vuonna 2005 ja kääntyi pieneen laskuun. Ihmiset eivät siis ole lisänneet autolla ajamista polttoaineen kulutuksen vähentyessä. Näin ollen sovittu uusien autojen energiatehokkuuden kaksinkertaistuminen vuoteen 2025 mennessä vähentää suoraan öljyn kulutusta ja ilmastopäästöjä.

Greenpeace on vaatinut kesäkuusta 2011 lähtien Euroopan suurimman autonvalmistajan Volkswagenin sitoutumista polttoainetehokkuuteen. Maaliskuussa Volkswagen sitoutui 95 grammaa kilometriltä tavoitteiseen ilman vähäpäästöisten autojen moninkertaista laskentaa.

Vetoomus puhtaampien autojen puolesta www.euvsco2.org

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202