Greenpeace jakaa tietoa arktisen öljynporauksen vaaroista Helsingissä

Lehdistötiedote - helmikuu 24, 2012
Greenpeacen jääkarhu ja muut vapaaehtoiset jakavat tänään tietoa arktisen öljynporauksen vaaroista samaan aikaan, kun Uudessa Seelannissa aktivistit yöpyvät Shellin öljynporauslaivan poraustornissa estäen sen lähdön Arktikselle.

Greenpeacen vapaaehtoiset olivat jakamassa tietoa arktisen öljynporauksen vaaroista Helsingissä 24 helmikuuta 2012.

 

Greenpeacen vapaaehtoiset kertovat Helsingin Rautatientorilla, kuinka vaarallista öljynporaus Pohjoisella jäämerellä on. Öljynporaus on mahdollista ainoastaan kesällä sulan veden aikaan. Vaarana ovat kuitenkin öljyvuodot. Jo sulan veden aikanakin öljyntorjunta on vaikeaa kylmällä merellä, jossa ei ole asutusta lähistöllä. Kaluston saaminen alueelle on huomattavasti vaikeampaa kuin esimerkiksi Pohjanmerellä tai Meksikonlahdella. Jos vuoto tapahtuu niin, ettei sitä saada pysäytettyä ennen meren jäätymistä, ei ole olemassa tekniikkaa tuhojen estämiseksi.

Shell on aikeissa aloittaa öljynporauksen Alaskan pohjoispuolella. Suomalaisia tämä koskettaa, sillä suomalaisten omistama valtionyhtiö Arctia Shipping on lähettämässä nyt Uudessa Seelannissa pysäytetyn öljynporauslaivan tueksi kaksi jäänmurtajaa, Fennican ja Nordican.

”Yksi maailman viimeisistä koskemattomista alueista on ainutlaatuinen. Se on arvokas koskemattomana ja se kuuluu meille kaikille. Toivon, että mahdollisimman moni kertoo Shellille, että Arktista ei saa uhata”, sanoo Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa.

Osoitteessa www.greenpeace.fi/arktis voi tulla mukaan pelastamaan Arktista ja vetoamaan Shelliin ainutlaatuisen alueen säästämiseksi.

Lucy Lawlessin bloggaus öljynporaustornista (suomeksi käännettynä)

Video öljynporauslaivalle kiipeämisestä Uudessa Seelannissa

Lisätietoja:
Ohjelmajohtaja Tapio Laakso, puhelin 040 181 6559
Kampanjoitsija Sini Harkki, puhelin 050 582 1107
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202 (kuvat, video, yhteydet aktivisteihin Uudessa Seelannissa)