Greenpeace pisteytti elektroniikkayhtiöt – Nokia kolmossijalla

Lehdistötiedote - marraskuu 19, 2012
Greenpeace julkaisi tänään ”Guide to Greener Electronics”-vertailunsa, jossa kansainväliset elektroniikkafirmat pisteytetään ympäristöystävällisyytensä suhteen. Vertailu julkistettiin kahdeksannentoista kerran.

19. marraskuuta 2012

 
Vertailussa ylivoimaisesti parhaiten sijoittui intialainen Wipro, joka on useita vuosia johtanut Intian kansallista vertailua. Tänä vuonna Wipro oli ensimmäistä kertaa mukana maailmanlaajuisessa vertailussa. Wipro nousi vertailun kärkeen muun muassa päästövähennysten ja energiatehokkaiden tuotteiden ansiosta.  Wipro on sitoutunut vähentämään päästöjään 44 prosenttia vuoden 2008 tasosta vuoteen 2015 mennessä. Suurin osa tavoitteesta on tarkoitus saavuttaa uusiutuvaa energiaa käyttämällä.

Wipron kaikki uudet tuotteet, kuten pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet, täyttävät viimeisimmän yhdysvaltalaisen Energy Star -kriteerin.

Tänä vuonna Nokia oli vertailun kolmas. Nokian erityinen vahvuus on tuotteiden energiatehokkuus. Yhtiö  sijoittui hyvin myös sekä ilmastopäästöjen raportoinnissa että päästötavoitteidensa suhteen. Sen sijaan Nokia jäi nollapisteille sekä tuotteen elinkaareen ja takuuseen sekä kierrätetyn muovin käyttöön liittyvissä kriteereissä.

Edellisenä vuonna lanseerattujen energia- ja ilmastokriteerien mukaisesti vertailussa keskityttiin erityisesti yritysten energiankäytön arvioimiseen.

Energiankäyttöä arvioitiin koko yrityksen toiminnan ja tuotannon kautta. eikä hyvään sijoitukseen enää riittänyt pelkkä tuotteiden energiatehokkuus. Lisäpisteitä yritys sai edistäessään aktiivisesti uusiutuvan energian käyttöä. Vertailussa arvioidaan 16 kansainvälisen elektroniikkayrityksen toimintaa.

Guide to Greener Electronics kokonaisuudessaan

Lisätietoja:
Energiavastaava Kaisa-Reeta Koskinen, puhelin 040 764 1012
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202