Greenpeace pyytää Oulussa ihmisiä vetoamaan uusiutuvan energian puolesta

Lehdistötiedote - lokakuu 25, 2012
Greenpeacen aktivistit, joista osa on pukeutunut uusiutuvaa energiaa symboloiviin pukuihin, tapaavat tänään ihmisiä Oulun torilla. Greenpeace pyytää suomalaisia vetoamaan sunnuntaina valittaviin kuntapäättäjiin, että nämä panostaisivat uusiutuvaan energiaan. Sanoma uuden ajan alusta energiapolitiikassa heijastetaan jättikokoisena Oulun kaupunginteatterin ulkoseinään.

25. lokakuuta 2012

Viesti uuden ajan alusta Suomen energiapolitiikassa heijastettiin Oulun kaupunginteatterin seinään torstaina 25. lokakuuta 2012.


Energiapolitiikassa on alkanut uusi aika, jossa ydinvoimalla ei ole tulevaisuutta. Puhtaan energiantuotannon ja työllisyyden turvaamiseksi investoinnit uusiutuvaan energiaan on saatava nopeasti kasvamaan muiden Länsi-Euroopan maiden tapaan.

Niissä kunnissa, joiden energiayhtiöt ovat edelleen Fennovoiman osakkaita, kuntalaisia kehotetaan vaatimaan, ettei rahaa enää upoteta ydinvoimahaaveisiin, jotka eivät ole toteutuneet muuallakaan länsimaissa. Investoinnit on sen sijaan käytettävä uusiutuvan energian hankkeisiin, jotka tuottavat nopeasti sekä sähköä että toimeentuloa.

Niissä kunnissa, joiden energiayhtiöt eivät ole Fennovoiman osakkaita, kuntalaisia kehotetaan vaatimaan tulevilta valtuutetuilta panostusta uusiutuvaan energiaan energiayhtiöidensä avulla. Oulussa viesti on, että Oulun Energia liikelaitoksen on jatkettava siirtymistä uusiutuvan energian käyttöön ja unohdettava kaupunginjohtajan ajatukset Fennovoiman tukemisesta. Niissä kunnissa, joissa ei ole kunnallisia energiayhtiöitä, uusiutuvaa energiaa on tuettava kaavoituksella ja luvan saantia selkeyttämällä.

Lisää uudesta ajasta energiantuotannossa

Lisätietoja:
Energiavastaava Jehki Härkönen, puhelin 040 197 2620
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202

Aiheet