Greenpeace tyytyväinen E.ONin vetäytymisestä Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta

Lehdistötiedote - lokakuu 24, 2012
Greenpeacen mielestä Suomessa on nyt hyväksyttävä, että ydinvoiman aika on ohi, ja investointeja energiatehokkuuteen ja uusiutuvaan energiaan on nopeasti lisättävä. E.ON luopuu toiminnasta Suomessa ja samalla osuudestaan Pyhäjoen ydinvoimahankkeessa. Hanketta toteuttamaan perustettu Fennovoima on nyt menettänyt suurimman osakkaansa ja tähän mennessä noin 40 prosenttia omistajistaan.

”E.ONin päätös on looginen jatko ydinvoimahankkeiden kaatumiselle Yhdysvalloissa ja Länsi-Euroopassa. Ydinvoima on vaarallista ja kallista menneiden vuosikymmenien teknologiaa, jolla ei ole tulevaisuutta”, sanoo energiavastaava Jehki Härkönen.

”Nyt Suomessa on panostettava voimakkaasti uusiutuvaan energiaan. Pyhäjoelle tämä tietää uuden alun mahdollisuutta, jos hanke kuopataan lopullisesti mahdollisimman nopeasti”, Härkönen sanoo.

Greenpeace paheksuu kuitenkin E.ON:in aikeita pyrkiä jatkamaan Ruotsissa Oskarshamnin reaktoreiden käyttöikää. Vasta kaksi viikkoa sitten Greenpeacen aktivistit osoittivat ruotsalaisten ydinvoimaloiden vakavat turvallisuuspuutteet.

Lisätietoa:  

Energiavastaava Jehki Härkönen, puhelin 040 197 2620
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202

Aiheet