Greenpeacen aktivistit nousseet Shellille vuokratulle jäänmurtajalle Helsingissä

Greenpeace pysäyttämässä Arktiksen tuhoamista

Lehdistötiedote - toukokuu 1, 2012
Kymmenet Greenpeacen aktivistit kymmenestä maasta ovat nousseet Shellin öljynporauslaivueeseen kuuluvalle jäänmurtaja Nordicalle Helsingin Hietalahdessa estääkseen sen lähdön Arktikselle Alaskan pohjoispuolelle.

 

Seuraa toimintaa livenä greenpeace.fi/arctia

Tänään 1.5. kello 11.15 aktivistit nousivat Nordicalle ja lukitsivat itsensä eri paikkoihin aluksella estääkseen aluksen lähdön. He ovat levittäneet myös banderolleja, joissa lukee "You Can #SaveTheArctic." Greenpeace vaatii öljyjätti Shelliä luopumaan kiistanalaisista aikeistaan avata Arktis öljynporaukselle.

"Olemme täällä niiden lähes 400 000 ihmisen puolesta, jotka muutaman kuukauden aikana ovat vaatineet Shelliä luopumaan vastuuttomasta Arktiksen tuhoamisohjelmastaan", sanoo Greenpeacen ohjelmajohtaja Tapio Laakso. "Öljy-yhtiöt tietävät aivan hyvin, että öljyvuoto Alaskan rannikolla tuhoisi ympäristön ja olisi mahdoton puhdistaa."

"Ensimmäistä kertaa ihmiskuntaa uhkaa tilanne, jossa Pohjoisnavalla ei ole jäätä eikä jääkarhuilla kotia. On perustavalla tavalla väärin, että Shell yrittää ansaita rahaa maailmanlaajuisella katastrofilla, jota se on itse ollut aiheuttamassa", sanoo Nordicalla oleva aktivisti Rosa Gierens. "Olen aluksella, koska vastustan öljynporausta Arktiksella ja vaadin, että yksi maailman ainutlaatuisimmista, kauneimmista ja herkimmistä ympäristöistä suojellaan."

Valtionyhtiö Arctia Shippingin Nordica on toinen Shellille vuokratuista jäänmurtajista (1).

Nordica on matkalla Alaskan pohjoispuolelle, jonne sen sisaralus Fennica lähti jo maaliskuussa. Alukset toimivat öljynporausalusten Kulluk ja Noble Discoverer tukena, kun ne poraavat viisi koelähdettä Beaufortinmerellä ja Tšuktšimerellä

Shell on ensimmäinen suurista öljy-yhtiöstä, joka on tekemässä Arktiksen tuhoamisesta liiketoimintaa. Jos Shell löytää öljyä tänä kesänä, muut öljy-yhtiöt seuraavat perässä ja aloittavat vaarallisen arktisen öljyryntäyksen.

Arktiksen sääolosuhteet ovat ankarat, ja kesä on lyhyt. Shell pystyy tekemään koeporauksia hyvin lyhyen aikaa ennen ensi talven jään tuloa. Kylmyys, vaikeasti ennustettava sää ja alueen syrjäisyys tekevät öljynporauksesta vaikeata ja öljyvuotojen pysäyttämisestä ja puhdistamisesta mahdotonta (2).

Ilmastopäästöjen vuoksi lämpötila nousee Arktiksella nopeammin kuin muualla maapallolla (3). Auringon lämpöä takaisin avaruuteen heijastava jääpeite supistuu nopeasti, mikä puolestaan nostaa lämpötilaa entisestään.

Lisätietoja
Ohjelmajohtaja Tapio Laakso, puhelin 040 181 6559
Kampanjoitsija Sini Harkki, puhelin 050 582 1107
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202 , yhteydet aktivisteihin

Kuvat ja video ladattavissa vapaasti mediakäyttöön

Viitteet
Aktivistit ovat Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Saksasta, Itävallasta, Ranskasta, Unkarista, Italiasta, Brasiliasta ja Chilestä.

(1) Arctia Shipping Oy on Suomen valtion omistama osakeyhtiö. Sen toimialana on jäänmurtopalvelujen, monitoimialusten erikoispalvelujen ja saariston yhteysalusliikenteen tuottaminen. Lisäksi yhtiö harjoittaa alusten management- ja rahtaustoimintaa Suomessa ja ulkomailla.

(2) http://pubs.usgs.gov/circ/1370/pdf/circ1370.pdf

(3) http://www.nasa.gov/topics/earth/features/upsDownsGlobalWarming.html and http://nsidc.org/asina/faq.html#really_declining