Greenpeacen aktivistit sulkivat 72 huoltoasemaa Alankomaissa

Lehdistötiedote - syyskuu 14, 2012
Greenpeacen aktivistit sulkivat perjantaiaamuna 72 Shellin huoltoasemaa Alankomaissa. Mielenosoituksella vastustetaan Shellin arktista öljynporausta Tšuktšimerellä. Shell ehti jo aloittaa poraamisen, mutta joutui keskeyttämään sen alkuunsa lähestyvän 25 metrin vahvuisen jäälautan lähestyessä porausalusta.

14. syyskuuta 2012

Greenpeacen aktivistit sulkivat 14. syyskuuta 2012 72 Shellin huoltoasemaa Alankomaissa vastustaakseen arktista öljynporausta.

 
Aktivistit ovat sulkeneet Shellin huoltoasemia joka puolella Alankomaita. He ovat ripustaneet sulkemilleen huoltoasemilleen banderollin ”Suojele Arktis”. Aktivistit ovat estäneet vain bensiinin ja dieselin tankkauksen, joka on Shellin toimintaa. Huoltoasemayrittäjien pitämät huoltoasemien kahvilat ja kaupat ovat toimineet täysin normaalisti mielenosoituksen aikana, ja asiakkaille on jaettu tietoa arktisen öljynporauksen vaaroista.

Aktivistit vaativat Shellia luopumaan öljynporaushankkeestaan Alaskan pohjoispuolella ja Arktikselle kansainvälistä suojelualuetta, jolla kaikki öljynporaus on kielletty. Shellin öljynporauslaivastossa Tšuktšimerellä on myös kaksi suomalaista jäänmurtajaa, valtionyhtiö Arctia Shippingin Fennica ja Nordica.

Yli 1,8 miljoonaa ihmistä on jo liittynyt Greenpeacen kampanjaan Arktiksen suojelemiseksi osoitteessa www.savethearctic.org.

Kuvateksti: Greenpeacen aktivistit sulkivat perjantaina 72 Shellin huoltoasemaa Alankomaissa vastustaakseen arktista öljynporausta. (Copyright: Greenpeace/ Michiel Wijnbergh)

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202