Greenpeacen suomalaisaktivistit tukivat arktista öljynporausta vastustaneita Venäjän suurlähetystöllä

Lehdistötiedote - syyskuu 27, 2013
Greenpeace Nordicin suomalaisia aktivisteja ja työntekijöitä oli tänään kello 12 kokoontunut Venäjän suurlähetystön eteen osoittamaan tukeaan Murmanskissa pidätetylle Sini Saarelalle ja muille pidätetyille ja tutkintavankeuteen määrätyille aktivisteille.

Greenpeace Nordicin aktivistit 27. syyskuuta 2013 Venäjän suurlähetystön edessä tukemassa arktista öljynporausta vastustaneita, Murmanskissa pidätettyjä aktivisteja 27. syyskuuta 2013. © Greenpeace/Patrik Rastenberger

 

”Gazprom on tarvinnut öljynporaushankkeensa toteuttamiseksi poikkeuksellisen rajuja otteita. Se ei kuitenkaan estä yhä suurempaa joukkoa tukemasta Arktiksen suojelua ja vaatimasta öljynporauksen kieltämistä Arktiksella. Vaadimme Venäjää vapauttamaan heti aktivistit, joiden ainoa tarkoitus on ollut kertoa maailmalle, kuinka vaarallista herkälle arktiselle luonnolle öljyn poraaminen jäiseltä mereltä on”, sanoo Greenpeace Nordicin Suomen ohjelmajohtaja Tapio Laakso.

"Tänään julkistettu IPCC:n raportti muistuttaa, kuinka järjetöntä on porata öljyä Arktikselta, kun emme voi käyttää nykyisin tunnettujakaan öljyvaroja", Laakso jatkaa.

Greenpeace Internationalin saamien tietojen mukaan Sini Saarelan ja seitsemän muun aktivistin asiaa käsitellään oikeudessa Murmanskissa seuraavan kerran sunnuntaina 29. syyskuuta.

Ympäri maailmaa, Helsinki mukaan lukien, järjestetään tukimielenosoituksia lauantaina 5. lokakuuta, jos aktivisteja ei sitä ennen vapauteta.

Lisätietoja:
Ohjelmajohtaja Tapio Laakso, Greenpeace Nordic, 040 181 6559
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, Greenpeace Nordic, 050 369 6202