Greenpeacen uimarit Shellin jäänmurtajan edessä

Lehdistötiedote - toukokuu 4, 2012
Greenpeacen uimariaktivistit ovat menneet Tanskan ja Saksan välisessä Fehmarninsalmessa mereen Shellille vuokratun 116-metrisen jäänmurtaja Nordican keulan eteen.

Yksi jäänmurtajan edessä olevista uimareista on myös Suomessa toimivan Greenpeace Nordicin pääsihteeri Mads Flarup Christensen. Nordica pysäytettiin nyt neljännen kerran matkalla Arktikselle.

Aktivistit vastustavat Shellin arktista öljynporausta. Shellille vuokrattu Nordica on matkalla öljynporauksen tukialukseksi Alaskan pohjoispuolelle. Meressä olevien uimareiden lisäksi paikalla on Greenpeacen alus Beluga.

Nordica pysäytetään nyt neljännen kerran matkalla Arktikselle. Vappuna 52 aktivistia 15 maasta esti Nordican lähdön Helsingistä. Torstaina kuusi aktivistia nousi alukselle Öölannin eteläpuolella ja torstain ja perjantain välisenä yönä 14 aktivistia osoitti kumiveneissä Stop Shell. #SaveTheArctic -banderollein mieltä Mönin saaren kaakkoispuolella kolmen tunnin ajan.

“Taistelu Arktiksesta on aikamme merkittävimpiä. Se on herkkä ja ainutlaatuinen alue, joka on avautumassa hyväksikäytölle. Se on suojeltava. Sen takia olen ryhtynyt toimimaan, ja sen takia yli 400 000 ihmistä on lähettänyt viestin Shellille, jossa he vaativat Arktiksen suojelua ja Shelliä luopumaan arktisesta öljynporauksesta”, Christensen sanoo merestä Nordican keulan edessä

Kuvia ja video mielenosoituksesta merellä ladattavissa https://info.greenpeace.se/a_mediarelease/?openfolder=1200_Stop_Shell/1200_Denmark_Stop_Shell

Lisätietoja:
Ohjelmajohtaja Tapio Laakso, puhelin 040 181 6559
Kampanjoitsija Sini Harkki, puhelin 050 582 1107
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202