Sini Harkki nimitetty Greenpeacen maajohtajaksi

Lehdistötiedote - maaliskuu 31, 2014
Hallintotieteiden maisteri Sini Harkki on nimitetty Greenpeace Nordicin maajohtajaksi Suomessa.

31. maaliskuuta 2014


”Vaarallisen ilmastonmuutoksen pysäyttäminen vaatii nopeasti vahvoja vastavoimia. Suomessa haluamme purkaa 1970-luvun ratkaisuille rakennetun aikansa eläneen energiapolitiikan. Haluamme puskea Suomen nykyajan tarpeisiin vastaavan, puhtaan ja kotimaisen energian polulle”, Harkki kiteyttää Greenpeacen tärkeimpiä tavoitteita Suomessa.

”Suomella on koko maapallon tulevaisuuden kannalta erityinen merkitys arktisena valtiona. Arktiksella tehdään nyt kauaskantoisia ratkaisuja. Emme voi jatkaa riippuvuutta fossiilisista polttoaineista ja porata maailmaa konkurssiin, vaan meidän on aloitettava muutos suojelemalla Arktis öljynporaukselta.  Suomi on osoittanut halua olla tiennäyttäjänä esittämällä arktisessa strategiassaan suojelualuetta pohjoisnavan ympärille. Toivomme, että tämä linja vahvistuu entisestään”, Harkki jatkaa.

Harkin vastuulla on Greenpeacen kampanjointi Suomessa. Vastuualueeseen kuuluu sekä Greenpeacen kampanjatoiminta Suomessa että Greenpeacen Suomessa toimivien henkilöiden osallistuminen maailmanlaajuisiin kampanjoihin.

Greenpeace koostuu maailmanlaajuista toimintaa koordinoivasta Greenpeace Internationalista ja 27 alueellisesta yhdistyksestä. Suomessa toimivan alueellisen yhdistyksen Greenpeace Nordicin toimialue kattaa Suomen lisäksi muut Pohjoismaat.

Sini Harkilla on pitkä kokemus luonnonsuojelusta ja erityisesti metsien suojelusta. Greenpeacen palveluksessa hän on ollut vuodesta 2006 ja sitä aiemmin hän on työskennellyt kampanjoitsijana Luonto-Liitossa ja metsäasiantuntijana Suomen luonnonsuojeluliitossa.

Greenpeacessa Harkki on työskennellyt useassa kampanjassa niin metsien kuin biopolttoaineiden ja Arktiksen parissa. Hän on työskennellyt myös laittoman puutavaran tuonnin kieltävän lainsäädännön ja biopolttoaineiden kestävyyskriteereiden vahvistamiseksi Euroopan unionissa. Suomessa hänet tunnetaan parhaiten Lapin metsäkampanjasta, jonka ansioista viimeiset arvokkaimmista Metsä-Lapin metsistä saatiin suojeltua.

Lisää Greenpeacen rakenteesta, rahoituksesta ja henkilökunnasta 

Lisätietoja:
Sini Harkki, maajohtaja, Greenpeace Nordic, 050 582 1107

 

Aiheet