Sini Saarela ehdolla The Guardianin vuoden henkilöksi

Lehdistötiedote - joulukuu 3, 2013
Greenpeace Internationalin arktista öljynporausta vastustaneet aktivistit Sini Saarela ja Marco Weber ovat ehdolla brittiläisen The Guardianin vuoden henkilöiksi.

3. joulukuuta 2013

Sini Saarela (vas.) on ehdolla Guradianin vuoden henkilöksi. Vapauduttuaan tutkintavankeudesta Pietarissa Sini on viettänyt aikaa toisten vapautuneiden kanssa. Kuvassa Alexandra Hazel Harris (kesk.) ja Camila Speziale.

Sini Saarela ja Marco Weber kiipesivät 18. syyskuuta Gazpromin öljynporauslautta Prirazlomnajalle vastustaakseen öljynporausta Arktiksella. Mielenosoituksen yhteydessä Venäjän rannikkovartiosto valtasi Greenpeace Internationalin Arctic Sunrise -aluksen ja vangitsi aluksella olleet 28 aktivistia ja kaksi valokuvaajaa. Sini Saarela ja muut 25 aktivistia, jotka eivät ole Venäjän kansalaisia, eivät tällä hetkellä saa poistua Pietarista. Heitä syytetään huliganismista.

The Guardianin ympäristötoimittaja Adam Vaughan perustelee Sini Saarelan ja Marco Weberin ehdokkuutta vuoden henkilöksi sillä, kuinka he onnistuivat tekemään arktisen öljynporauksen ja öljyvuotojen vaaran kaikille näkyväksi.

3. joulukuuta 2013

Marco Weber ja Sini Saarela onnistuivat nostamaan arktisen öljynporauksen vaarat julkiseen keskusteluun.

The Guardianin äänestys vuoden henkilöksi.

Lisätietoja:
Greenpeace Nordicin Arktis-kampanjasta vastaava Tapio Laakso, puhelin 040 181 6559
Greenpeace Nordicin Suomen viestintäpäällikkö Juha Aromaa, puhelin 050 369 6202
Greenpeace Nordicin tiedottaja Suomessa Veera Visapää, puhelin 040 518 4516