Sini Saarela vapautetaan takuita vastaan

Lehdistötiedote - marraskuu 19, 2013
Primorskin piirioikeus Pietarissa on vapauttanut Greenpeace Internationalin aktivisti Sini Saarelan takuita vastaan odottamaan oikeudenkäyntiä.

19. marraskuuta 2013

Sini Saarela Primorskin piirioikeuden kuultavana Pietarissa 19. marraskuuta 2013.

Greenpeace Internationalilla ei ole vielä tietoa, millä ehdoilla aktivistit vapautetaan. Tietoa ei ole esimerkiksi siitä, onko Sini Saarelalla mahdollisuutta matkustaa Suomeen.

”Tiedämme varmasti ainoastaan, että heitä edelleen syytetään rikoksista, joita he eivät ole tehneet. Olemme myös huolissamme ystävämme Colinin puolesta, jota ei ole vapautettu”, sanoo Greenpeace Internationalin pääsihteeri Kumi Naidoo.

Tähän mennessä Saarelan lisäksi kymmenen muuta aktivistia ja valokuvaaja on vapautettu takuita vastaan. Sen sijaan australialaisen aktivisti Colin Russellin tutkintavankeusaikaa on jatkettu 24. helmikuuta 2014 saakka. Greenpeace Internationalilla ei ole tietoa, mihin erilaiset päätökset perustuvat. 16 aktivistin ja videokuvaajan tutkintavankeuden jatkoa ei ole vielä käsitelty.

Greenpeace Internationalin 28 aktivistia ja kaksi kuvaaja ovat olleet pidätettyinä siitä lähtien kun Venäjän rannikkovartiosto valtasi asein aktivistien Arctic Sunrisen kaksi kuukautta sitten. Aktivistit vastustavat Gazpromin arktista öljynporausta, joka uhkaa arktista luontoa ja kiihdyttää osaltaan ilmastonmuutosta.

Lisätietoja:
Greenpeace Nordicin Arktis-kampanjasta vastaava Tapio Laakso, 040 181 6559
Greenpeace Nordicin Suomen viestintäpäällikkö Juha Aromaa, 050 369 6202