Tanssiryhmä Vertigan video vetoaa Arktiksen pelastamiseksi

Lehdistötiedote - joulukuu 19, 2012
Greenpeacen Dance for Ice -kampanjan videokilpailun voittanut tankotanssiryhmä Vertiga on julkaissut uuden videon Arktiksen pelastamiseksi. Kampanjassa pyydettiin ihmisiä tekemään tankotanssiliike ja kuvaamaan se tuen osoituksena Arktiksen suojelemiseksi.

Tanssiryhmä Vertiga © Greenpeace

 
Tankotanssiryhmä Vertiga on ammattilaissarjan voiton kunniaksi tuottanut uuden, kirpeän kauniin videon, joka esittelee tanssin keinoin Arktiksen suojelemisen tärkeyttä. Greenpeace antoi palkinnoksi voitosta mahdollisuuden tuottaa video, jonka on ohjannut Tuukka Temonen ja sen on tuottanut helsinkiläinen Optipari Oy.

Arktis on äärimmäisen herkkä alue, jota ilmastonmuutoksen lisäksi uhkaavat öljyteollisuus ja teollinen kalastus. Arktinen merijää on jo tähän mennessä tapahtuneen ilmaston lämpenemisen takia supistumassa. Sen sijaan että luopuisimme fossiilisista polttoaineista öljy-yhtiöt etsivät alueelta öljyä. Greenpeace vaatii öljynporauksen ja teollisen kalastuksen kieltämistä arktisilla vesialueilla. Arktiksesta on luotava ihmiskunnan yhteinen suojelualue.

Ihmiset ympäri maailman haluavat säästää yhden maailman ainutlaatuisimmista ja ankaruudessaan kauneimmista alueista. Jo yli 2,2 miljoonaa ihmistä on vedonnut Arktiksen puolesta Save the Arctic -sivuilla.

Katso Vertigan video (LINKKI)

Lisää Vertigasta

Lisätietoja:
Anna-Maija Näreaho, Optipari, puhelin 040 834 8584
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, Greenpeace, puhelin 050 369 6202