Video: Legon Shell-yhteistyö on katastrofi

Lehdistötiedote - heinäkuu 8, 2014
Greenpeace julkaisi tänään videon, joka kyseenalaistaa Legon ja Shellin mainosyhteistyön. Shell käyttää Legoa parantaakseen arktisen öljynporauksen tahraamaa imagoaan.Shellin öljynporaussuunnitelmat ovat vakava uhka arktisen alueen luonnolle ja koko maailman ilmastolle. Jo 250 000 ihmistä on vedonnut Legoon, jotta se lopettaisi mainosyhteistyön.

 

Video esittelee arktista Lego-ihmemaata. Pian paljastuu, että Shell on tunkeutunut alueelle poraamaan öljyä ja jokin on mennyt vikaan. Vaikuttavan videon on tehnyt palkittu Don’t Panic -viestintätoimisto.

Legon ja Shellin yhteistyöhön kohdistuva kampanja käynnistyi viime viikolla. 250 000 ihmistä on vedonnut Legoon yhteistyön katkaisemiseksi. Legon Twitter-sivuille on tulvinut viestejä ja kuvia, joissa lego-hahmojen mielenosoituksissa eri puolilla maailmaa vaaditaan Shellin hylkäämistä.

“Lego sanoo haluavansa jättää lapsille paremman maailman, mutta tekee silti yhteistyötä Shellin kanssa. Yhtiöiden on valittava yhteistyökumppaninsa eettisin perustein. Shell toimii täysin piittaamattomasti ilmastonmuutoksen ja Arktiksen suhteen. Toivomme, että Lego alkaisi puolustaa Arktista ja hylkäisi Shellin lopullisesti”, sanoo Greenpeacen Arktis-kampanjoitsija Laura Meller.

Lego Groupin toimitusjohtaja Jørgen Vig Knudstorp vastasi kampanjan vaatimuksiin verkossa julkaistussa tiedotteessa. Knudstorpin mukaan yhteistyön ansiosta yhä useammat lapset voivat leikkiä legoilla ja yhteistyötä on tarkoitus jatkaa.

”Shell tarvitsee Legoon liitettyjä myönteisiä mielikuvia, sillä sen oma toiminta ei kestä julkisuutta. Legon kannalta asiaa on vaikeampi ymmärtää. Onko maailman tuottoisimman lelunvalmistajan todella hylättävä julkilausutut ympäristöarvonsa myynnin edistämisen vuoksi? Tekisikö Lego yhteistyötä tupakkayhtiön kanssa?” kysyy Meller.

Shellin suunnittelema arktinen öljynporaus on ollut laajan arvostelun kohteena vuodesta 2012. Samaan aikaan Shellin huoltoasemilla ympäri maailman on myyty tai jaettu 16 miljoonaa Shellin logolla varustettua legolelua.

Lisätietoja:

Laura Meller, Greenpeace Nordicin Arktis-kampanjoitsija, 040-1648606

Kuvia lego-hahmojen mielenosoituksista Suomessa

Lisätietoa Legon ja Shellin yhteistyöstä