Obama lupaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa

Lehdistötiedote - marraskuu 5, 2008
Greenpeacen mukaan Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos aloittaa uuden aikakauden ilmastonmuutoksen torjumisessa. Päinvastoin kuin edeltäjänsä, Obama kannattaa kunnianhimoista ilmasto- ja energiapolitiikkaa.

Barack Obama.

- Taloudellisesti vaikeana aikana äänestäjät valitsivat presidentin ja kongressin, jotka haluavat voimakasta ilmasto- ja energiapolitiikkaa ja joilla oli selvät linjaukset rohkeista, ilmastotieteeseen pohjaavista toimista ilmastokriisin ratkaisemiseksi. Kahdeksan vuoden ajan kansainvälinen yhteisö on yrittänyt löytää ratkaisuja ilmastonmuutokseen Yhdysvaltojen istuessa vaihtopenkillä. Odotamme innolla pääsevämme näyttämään, että Yhdysvallat on jälleen mukana ja valmiina johtamaan, sanoi Greenpeacen Yhdysvaltain toimiston pääsihteeri John Passacantando.

Yhteenveto Obaman ilmasto- ja energialinjauksista:

Obama tukee voimakkaita kotimaisia päästövähennyksiä

• Obama on sitoutunut 80 prosentin päästövähennykseen vuoteen 2050 mennessä. (Obama-Biden New Energy for America Plan)

• Vähennysten toteuttamiseksi Obama aikoo luoda päästökauppajärjestelmän, jossa kaikista päästöoikeuksista täytyy maksaa.

(Barack Obama and Joe Biden: New Energy For America)

• Obaman kampanja on luvannut julistaa kasvihuonekaasut saasteiksi, joille maan ympäristövirasto voi asettaa päästörajoituksia.

(Bloomberg News, 16.10.2008)

Obama tukee kansainvälistä ilmastosopimusta

• Obaman ja Bidenin johdolla Yhdysvallat tulee mukaan YK:n ilmastosopimuksen (UNFCCC) alla käytäviin ilmastoneuvotteluihin - jotka ovat tärkein kansainvälinen foorumi ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

(Obama-Biden New Energy for American plan)

• Obama on luvannut osallistua YK:n seuraavaan ilmastokokoukseen joulukuussa Poznanissa Puolassa tai lähettää henkilökohtaisen edustajansa paikalle.

Obama ajaa mittavia investointeja kestävään energiaan

• Obama on sitoutunut luomaan viisi miljoonaa uutta ympäristöalan työpaikkaa investoimalla 120 miljardia euroa (150 miljardia dollaria) kestävään energiantuotantoon seuraavan kymmenen vuoden aikana, mikä tarkoittaa myös uusiutuvan energian nostamista 10 prosenttiin sähköntuotannosta jo vuoteen 2012 mennessä, sekä vähintään miljoonan sähköauton käyttöönottoa. (Obama-Biden New Energy for America Plan)

Other contacts:

Kaisa Kosonen, ilmastovastaava, puhelin 050 3688 488
Michael Crocker, tiedottaja (Yhdysvallat), puhelin +1 202 215 8989 (englanniksi)