Orankiaktivistit vaativat: palmuöljydiesel pois busseista

Lehdistötiedote - tammikuu 21, 2009
Greenpeace aloittaa tänään kampanjan, jolla vaaditaan Neste Oilin palmuöljydieselin käytön lopettamista pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Orankipukuihin pukeutuneet aktivistit kertovat STOP – Ei sademetsää bussin tankkiin -kampanjasta aamu- ja iltapäiväruuhkien bussimatkustajille Helsingissä ja Espoossa.

Orankipukuihin pukeutuneet aktivistit kertovat STOP – Ei sademetsää bussin tankkiin -kampanjasta aamu- ja iltapäiväruuhkien bussimatkustajille Helsingissä ja Espoossa 21. tammikuuta 2009. Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV aloittivat Neste Oilin valmistaman palmuöljydieselin testaamisen syksyllä 2007. Palmuöljyn kasvava käyttö on suurimpia syitä Kaakkois-Aasian sademetsien tuhoutumiseen.

Palmuöljyn kasvava käyttö on suurimpia syitä Kaakkois-Aasian sademetsien tuhoutumiseen. Sademetsien raivaaminen aiheuttaa hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n mukaan viidenneksen maailman ilmastopäästöistä. Uhanalaista orankia uhkaa sukupuutto, kun elinalueet kaatuvat plantaaseja raivattaessa. Palmuöljyn tuotantoon liittyy myös vakavia sosiaalisia ongelmia ja ihmisoikeusloukkauksia: palmuviljelmien tieltä tuhotaan kyliä ja pienviljelmiä, alkuperäiskansoja häädetään asuinalueiltaan ja plantaaseilla käytetään lapsi- ja orjatyövoimaa.

Neste Oilista on lähivuosina tulossa maailman suurin palmuöljyn käyttäjä. Yhtiön Porvoon tuotantolaitosten sekä Singaporeen ja Rotterdamiin suunnitteilla olevien laitosten kapasiteetti on yli 1,9 miljoonaa tonnia. Palmuöljyä ei ole mahdollista tuottaa kestävästi sellaisia määriä, jota Neste Oil suunnittelee käyttävänsä.

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ja pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV aloittivat palmuöljydieselin testaamisen syksyllä 2007. Kokeilussa on mukana noin puolet pääkaupunkiseudun busseista. Kokeilu saattaa johtaa palmuöljydieselin laajamittaiseen käyttöönottoon vuonna 2010.

- Joukkoliikenteen positiivisia ympäristövaikutuksia ja hyvää imagoa ei saa pilata kestämättömien polttoaineiden käytöllä. Tavallinen dieselkin on parempi vaihtoehto kuin suuremmat kasvihuonekaasupäästöt aiheuttava, sademetsiä tuhoava palmuöljydiesel. Joukkoliikenteessä pitää panostaa ympäristöystävällisiin ratkaisuihin, kuten kotimaisesta biojätteestä valmistettuun biopolttoaineeseen ja biokaasubusseihin, sanoo palmuöljykampanjavastaava Matti Liimatainen.

Greenpeacen kampanjalla kerätään kansalaisadressi Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginvaltuustoille palmuöljydieselin torjumiseksi kaupunkien julkisesta liikenteestä. Vetoomus luovutetaan päättäjille toukokuun lopulla.

Neste Oilin palmuöljydieselin testauksen julkisessa liikenteessä oli alun perin määrä laajentua myös muualle Eurooppaan. Suunnitelmat eivät ole toteutuneet, koska palmuöljyn ympäristömaine maailmalla on kyseenalainen. Palmuöljydiesel torjuttiin äskettäin Tukholman joukkoliikenteestä, kun saaristoliikennettä hoitava Waxholmsbolaget keskeytti ympäristösyistä yhteistyön Neste Oilin kanssa.

STOP -Ei sademetsää bussin tankkiin -kampanjan verkkosivut

Other contacts:

Kampanjavastaava Matti Liimatainen, 0400 346 329
Viestintäpäällikkö Juha Aromaa, 050 369 6202
Tiedottaja Satu Pitkänen, 050 546 1789
Videomateriaalia saatavilla: tiedottaja Satu Pitkänen, 050 546 1789