Poliisi kuulustelee suomalaisaktivistia Indonesiassa

Lehdistötiedote - marraskuu 12, 2009
Indonesian poliisi kuulustelee 50 Greenpeacen aktivistia, jotka torstaiaamuna lukitsivat itsensä sellujätti Aprilin kaivinkoneisiin ja pysäyttivät yhtiön hakkuut sademetsässä Kamparin niemimaan alueella Sumatran saarella Indonesiassa. Poliisin kuulustelemien aktivistien joukossa on myös suomalainen Petteri Pykäläinen.

Paikalliset asukkaat ja Greenpeacen aktivistit pysäyttivät sellujätti Aprilin tekemän sademetsätuhon Kamparin niemimaalla Sumatralla Indonesiassa 12. marraskuuta 2009.

- Sellujätti April on tuhonnut tämänkin silmiemme edessä olevan sademetsäalueen, Petteri Pykäläinen sanoi torstaiaamuna mielenosoituksessa.

Vuosien ajan Aprililtä sellua ostaneen suomalaisen UPM-Kymmenen on ilmoitettava julkisesti, ettei se enää osta sellua Aprililta. Greenpeacen tällä viikolla julkaisema tuore todistusaineisto osoittaa, että April (Asia Pacific Resources International Limited) raivaa laittomasti suosademetsää, jossa turvekerros on yli kolmen metrin paksuinen.

Kamparin alueen sademetsien turvepohja on erityisen paksu ja se on yksi maailman suurimmista yksittäisistä hiilivarastoista, joka sitoo yli 2 miljardia tonnia hiiltä. Alue on suojeltava välittömästi ilmastonmuutoksen torjumiseksi, luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja alkuperäisväestön aseman parantamiseksi.

Other contacts:

Maija Suomela, palmuöljykampanjoitsija, puhelin 040 1809 303
Juha Aromaa, viestintäpäällikkö, puhelin (09) 622 922 10 tai 050 3696 202