Wie de ochtend van 4 juli langs de Kunstberg in Brussel liep, kon er niet naast kijken. Bovenaan de trappen kwamen een 150-tal mensen samen in actie, met een duidelijke boodschap voor het leven na corona: “Wij willen een nieuw normaal!” 

De unieke coalitie, met vertegenwoordigers uit de klimaat-en milieubeweging, de armoedebeweging, de sociale sector en de vakbonden, kwam op initiatief van Greenpeace samen om hun stem te laten horen. Uiteraard hield iedereen zich netjes aan de gezondheids- en veiligheidsregels en werd er voldoende afstand bewaard. 

Foto Johanna De Tessieres.
Ik zet mij in voor een duurzame toekomst

“We need a new normal”

De huidige Covid 19-crisis heeft de klimaat- en biodiversiteitscrisis niet doen verdwijnen en dat willen we luidop verkondigen. Bovendien zijn de armoede en de ongelijkheden die al in onze samenleving aanwezig waren, enkel toegenomen de afgelopen maanden. Wat vragen we nu concreet? Een gezonde planeet, een economie die mens en planeet op de eerste plaats zet, duurzame oplossingen voor iedereen, gelijke rechten en wereldwijde solidariteit. Dat willen we de politieke leiders van ons land in de oren knopen.

Voor de partners die samenkwamen in deze tijdelijke coalitie, onder het motto “United For A New Normal”, is het duidelijk: na de coronacrisis is een terugkeer naar normaal geen optie. De crisissituatie waar we ons nu doorheen spartelen, moet een wake-upcall zijn voor een wereld die gebaseerd is op meer solidariteit en meer veerkracht.

Sta je ook achter deze boodschap? Steun ons door onze petitie en onze eisen voor de wereld van morgen te ondertekenen!

De partners die deelnemen aan de actie zijn: 11.11.11., CNCD 11.11.11, Youth For Climate, Oxfam, Amnesty International,Rencontre Des Continents,  Agroecology in Action, Groot ouders voor het Klimaat,Students For Climate, Climate Express, Quinoa / BAP, Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté, Ineos Will Fall, FIAN, BRAL, LEF, Grands Parents pour le Climat, Extinction Rebellion, Coalition Climat, Réseau wallon de lutte contre la pauvreté, Bond Beter Leefmilieu, IEW, ACV-CSC, Make Noise For Climate, RWADE, Grandparents pour Climat, Coalition Climat, Belgian Anti-Poverty Network, ACV-CSC, ABVV, Réseau wallon pour l’accès durable à l’Energie, Rise for Climate, Do You Hear 2020, SOS Faim, State of the Arts, Vlaamse Jeugdraad, Klimaatzaak, Forum des Jeunes, Natuurpunt, Natuurvrienden, Zomer Zonder Vliegen, Arbeid & Milieu, Beweging.net, BOS+, deMens.Nu, Coalition Kaya, Climaxi, Ecokerk…

Ik zet mij in voor een duurzame toekomst Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest