In april lichtte de Esperanza, een van de drie Greenpeace-schepen, het anker voor een reis van 10 maanden van de Noordpool naar de Zuidpool. Ons schip zal aanmeren in de mariene gebieden die absoluut beschermd moeten worden. Vandaag komt de Esperanza aan in Lost City. Deze nog grotendeels onbekende regio is de thuisbasis van bijzondere wezens en wordt vandaag al bedreigd. Het is echter nog niet te laat om hier tegenin te gaan, help ons!

In Lost City, in de diepste diepten van de Atlantische Oceaan, leven zeedieren die nergens anders te vinden zijn. Er dringt geen enkel licht door en je vindt er natuurlijke torens van witte kalksteen, een soort van schoorstenen, die mogelijk aanwijzingen bevatten voor de oorsprong van het leven op aarde. Kortom, deze plek is écht fascinerend!

Opgelet: gevaar!

Maar nog voordat wetenschappers de kans hadden om deze plek echt te verkennen, had een nieuwe en gevaarlijke mijnbouwindustrie er z’n weg al naar gevonden. Hun doel: waardevolle mineralen en metalen uit de diepzee te halen. De vergunningen om de rijkdommen te verkennen, zijn zelfs al afgeleverd.

De start van zo’n activiteiten zou dramatische gevolgen hebben. De unieke onderwaterwereld zal worden vernietigd, waardoor koraalriffen en enorm veel diersoorten kunnen uitsterven. Ook voor de klimaatverandering zal het negatieve gevolgen hebben.

Het is niet te laat om deze vernietiging te stoppen

Binnenkort roepen de Verenigde Naties de regeringen bijeen en zitten ze samen over een ​​internationaal verdrag voor de bescherming van de oceanen. Dit verdrag moet een stevige basis bieden om kwetsbare delen van onze oceanen uit de handen van verwoestende industrieën te houden, en de bescherming van de oceanen te garanderen in plaats van hun uitbuiting aan te moedigen.

Concreet vraagt Greenpeace dat er tegen 2030 een netwerk van mariene reservaten die minstens 30% van onze oceanen dekken is. Dit zal de unieke en kwetsbare Lost City beschermen, maar ook de vele andere regio’s die gevaar lopen door de mijnbouwindustrie, overbevissing …

Teken onze petitie

Wil je deelnemen aan onze campagne om tegen 2030 minstens 30% van onze oceanen te beschermen? Onderteken onze petitie! Méér dan 828.000 mensen over de hele wereld hebben dit al gedaan. Het volgende doel: 1 miljoen handtekeningen verzamelen. Want hoe meer steun, hoe groter de kans dat onze eisen gehoord worden.

Teken onze petitie