Ik doe mee

Vorige week waren we op zoek naar vrijwillige naai.st.ers om ons te helpen bij het maken van mondmaskers, die we vooral willen uitdelen aan kwetsbare mensen. Dat is aardig gelukt! Mede door de hulp van een beschermd naaiatelier kregen we in de loop van één weekend genoeg voorstellen om in totaal zo’n 5000 maskers te maken. Bedankt!

Ook zin om vrijwilliger te worden?

De eerste maskers zijn vrijdag geleverd aan Solidarcité, een vereniging voor begeleiding van kansarme jongeren. In de loop van volgende week zullen nog leveringen volgen, vooral aan verenigingen voor armoedebestrijding, kleine groepen die werken met migranten en andere verenigingen die met jongeren werken. 

SOLIDARITEIT: onze eerste maskers zijn eindelijk geleverd!
SOLIDARITEIT: onze eerste maskers zijn eindelijk geleverd!

Maskers maken, een gebaar van solidariteit

Mondmaskers zijn momenteel aanbevolen of op bepaalde plaatsen zelfs verplicht, zoals in het openbaar vervoer. Jammer genoeg vormt de prijs een belemmering voor sommige mensen uit kwetsbare groepen, die er dan ook geen aanschaffen. 

Greenpeace ijvert in zijn campagnes voor meer sociale rechtvaardigheid. Wij pleiten voor een omschakeling naar een duurzame samenleving waarin niemand achterblijft, en zeker niet de sociaal kwetsbare gezinnen. Mondmaskers maken is een volwaardig onderdeel van dat proces. 

Vandaag doen wij dat samen met vrijwilligers, maar op termijn willen wij een samenleving waarin de overheid, en niet Greenpeace en zijn sympathisanten, zorgt voor de veiligheid en de gezondheid van de meest kwetsbare mensen. 

Ook zin om vrijwilliger te worden? Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest