Wil je meer doen?
Ik doe mee ×

Ik ben Bram, vrijwilliger bij Greenpeace Mechelen. Met enkele geëngageerde jongeren hebben we een nieuwe groep opgestart: ‘Greenpeace Youth Belgium’. We willen jongeren tonen wat het klimaatprobleem precies is, maar vooral wat zij eraan kunnen doen! 

Greenpeace is voor iedereen   

Twee jaar geleden deden we mee aan het allereerste zomerkamp van Greenpeace. Daar leerden we Greenpeace kennen en leerden we hoe we onszelf konden organiseren. De twee jaar die daarop volgden, heeft ons groepje nauw contact gehouden. Dat kon ook niet anders, want we waren allemaal actief in de klimaatbeweging. Van activisten op de Rainbow Warrior tot organisatoren van de jongerenmarsen. 

Tijdens de coronalockdown dachten we bij onszelf, dat eigenlijk veel meer jongeren actief zouden zijn in de klimaatbeweging als ze ook de skills zouden leren die wij op het Greenpeace summercamp geleerd hadden. En zo kwamen we op het idee om Greenpeace Youth op de starten. Met onze nieuwe groep willen we, in nauwe samenwerking met Greenpeace Belgium, de jongerenbeweging versterken. 

Like ons op Facebook

Wie, wat, hoe? 

Je kan je aansluiten bij Greenpeace Youth vanaf 14 jaar, en als maximumleeftijd is onze richtlijn 26 jaar. Iedereen die binnen deze leeftijdscategorie valt, die droomt van een betere wereld en die zich hiervoor wil inzetten, is welkom! 

In eerste instantie willen we door workshops, trainingen, infosessies en dialoog iedereen de kans geven om zich kritisch op te stellen en meer te leren over de huidige maatschappelijke problemen. Daarbij zullen we ook leren hoe we onszelf kunnen organiseren en campagnes kunnen voeren om zo uiteindelijk door vredevol activisme, échte maatschappelijke verandering teweeg te brengen. 

Wat ons speciaal maakt is dat we niet enkel rond klimaat, biodiversiteit en vervuiling willen werken maar ook rond ongelijkheid, dekolonisatie, racisme en vrede. Op deze manier willen we de humanitaire kant van Greenpeace weer tot leven wekken. 

Mis onze eerste activiteit niet! 

Klaar om je Greenpeace-avontuur te starten en vooral veel toffe gelijkgezinden te leren kennen? Sluit je dan alvast aan bij onze groep op Greenwire. Nu zondag (26 juli, om 17u) vindt onze eerste kennismakingsactiviteit plaats, online via Zoom. Alle info kan je vinden op Greenwire. Zien we je daar?

Sluit je bij ons aan! Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube Pinterest Pinterest