Ik doe mee

In amper een week tijd hebben we ons dagelijks leven ingrijpend zien veranderen. We zitten in afzondering en in onzekerheid. Ik hoop van harte dat het goed gaat met jou, je familie en je vrienden. Uit naam van alle collega’s bij Greenpeace wil ik jullie veel sterkte en moed wensen om deze periode door te komen. 

Zorg goed voor elkaar, en voor onze planeet

Hoe zwaar we het vandaag ook hebben, de vele kleine en grote gebaren van solidariteit en steun die we overal zien opduiken, zijn hartverwarmend. Als we aan hetzelfde zeel trekken, naar de wetenschappers luisteren en het medisch personeel met man en macht blijven steunen, zullen we deze epidemie overwinnen. Samen zijn we tot veel in staat, dat hebben we bij Greenpeace al vaak gezien. 

De coronacrisis maakt opnieuw duidelijk dat we de balans met de natuur moeten herstellen. Onze gezondheid en de gezondheid van de planeet hangen er van af. Wetenschappers hebben aangetoond dat een toename van dit soort virussen te wijten is aan onder meer het snel verdwijnen van onze bossen. De campagnes die we bij Greenpeace voeren zijn nu belangrijker dan ooit: een eind maken aan de klimaatopwarming, de biodiversiteit die ons nog rest beschermen en minder beslag leggen op de natuurlijke rijkdommen. 

Wij zetten ons werk onverminderd voort. Maar de manier waarop is wel veranderd. Sinds vorige week hebben we maatregelen genomen om onze medewerkers te beschermen: het kantoor van Greenpeace België blijft voorlopig dicht en iedereen werkt zoveel mogelijk thuis. Als je ons wil bereiken, dan liefst via e-mail. We antwoorden aan iedereen, maar het kan even duren, want we ontvangen veel berichten.

We zullen ook een tijdje niet meer samen op straat kunnen betogen voor een betere wereld. Maar er komen ook kansen. Laat ons die lange periodes thuis gebruiken voor creativiteit en inspiratie. Samen kunnen we nieuwe manieren vinden om onze stem te laten horen en te bouwen aan een duurzame toekomst. 

We kunnen er helaas niet omheen. Het coronavirus heeft de wereld ondertussen ook in een economische crisis gestort. Dat zal gevolgen hebben voor de werking van onze onafhankelijke organisatie, die uitsluitend geld van mensen als jij aanvaardt. Maar wees gerust: we blijven ons voluit inzetten. Hopelijk met jou aan onze zijde.

Tot slot is dit het ideale moment om even stil te staan en na te denken over de dingen die echt waardevol zijn in ons leven. Zorg goed voor elkaar, en voor onze planeet. 

Valerie Del Re, Directeur Greenpeace België

Deel je good green vibes! Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube