Kreativ aktion: Greenpeace forsøger at tegne tusind døde pattegrise foran Miljø- og Fødevareministeriet. © Andreas Bro
Vil du gøre mere?
Vær med ×

Natten til Black Friday fik reklamerne på Strøget i København en tiltrængt makeover af de frivillige fra Greenpeace. Hvem kan sige nej til tilbud som “Køb 0 og spar 100%” og “SUPERSAVER Køb 0 og spar planeten”?

Frivillige fra Greenpeace har været på gaden og gjort reklamerne klar til Black Friday.

Frivillig, Sofie Engell:

“Fredag. Ugens bedste dag! Dagen hvor folk smiler lidt mere end de plejer, hvor jobbet synes lidt lettere, og hvor jeg generelt er i lidt mere strålende humør end jeg plejer, når jeg cykler gennem byen. Men ikke denne fredag. Denne fredag er jeg trist og træt. Træt af reklamer, der råber ad mig. Råber ad mig, at jeg skal købe ting, fordi det er fredag. Flere ting. Nye ting. Ting jeg ikke har brug for.

Overalt i gadebilledet hænger der skilte med procenter på. “Halv pris”, “få 2 for 1”, “Spar X”. Men hvad er det egentlig, vi sparer??

Vi ved, at vores overforbrug har alvorlige konsekvenser for vores have, skove og klima, og at vores klode er under massivt pres. Vi ved, at vi er gået for langt.

Derfor var vi på gaden torsdag aften med et budskab om at stå imod overfor virksomhedernes endeløse opfordringer til, igen og igen, at købe nye ting, vi ikke har brug for. Lad os sammen forsøge at købe lidt mindre og spare planeten.”

Dagens absolut bedste tilbud!

Frivillig, Benedikte Borg Pedersen:

“Menneskets udnyttelse af de tilgængelige ressourcer på denne planet er total, og situationen er alvorlig. I medierne bliver vi bombarderet af historier om fisk og hvaler med maverne fulde af plastik, “plastikøer” på størrelse med lande der flyder rundt på de store have, mikroplast i vores drikkevand og så videre, men ikke konkrete tiltag vi som almindelige borgere kan gøre for at ændre på dette.

Vi befinder os historisk set på en skillevej, og for at undgå “worst case scenario” kræver det, at alle er med og bliver enige om at indse det uundgåelige, nemlig fundamentalt at ændre på vores systemer, tænkemåder og handlinger.

Derfor brugte jeg min torsdag aften med et lille håb i maven om, at blot ét menneske vil stoppe op og tænke over om et uendeligt materielt forbrug overhovedet giver mening.”