Lisää alle MobilePay-maksun tiedot. Kuukausittainen lahjoitus tapahtuu aina kuun 1. päivänä:
Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti.
Miksi tukea Greenpeacea?
Tukesi edistää tärkeää työtä maailman ilmaston, valtamerten ja metsien hyväksi. Greenpeace tukijoineen on 50 vuoden ajan saavuttanut ilmasto- ja ympäristövoittoja kaikilla mantereilla ja valtamerillä. Olemme paljastaneet ympäristörikoksia, tehneet uraauurtavaa tutkimusta ja vaatineet joitain maailman saastuttavimpia yrityksiä ryhtymään ilmastotoimiin. Mitä enemmän kaltaisiasi ihmisiä on mukana, sitä enemmän voimme saada aikaan yhdessä.
Greenpeace on itsenäinen ympäristöjärjestö. Periaatesyistä emme ota vastaan tukea hallitukselta, liike-elämältä tai poliittisilta puolueilta. Työmme mahdollistavat yksityisihmisten tekemät lahjoitukset. Tämä tarkoittaa, että olemme täysin vapaita kohtaamaan ympäristö- ja ilmastovahingoista vastuussa olevat viranomaiset ja yritykset.
Yhdessä voimme tehdä tästä muutoksen vuosikymmenen. Tuellasi työskentelemme yhteisen kotiplaneettamme puolesta tavoitteenamme, että vuoteen 2030 mennessä:
✅ vähintään 30 prosenttia maa- ja merialueista on vahvan suojelun alaisia
✅ maailman kasvihuonekaasupäästöt ovat puolittuneet
✅ kertakäyttöisen muovin ylituotanto on lopetettu
✅ kaikki uudet öljy- ja kaasuprojektit on pysäytetty ja strategia fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamiseksi on otettu käyttöön
✅ terveys ja luonto ovat asetettu etusijalle lyhyen aikavälin voiton tavoittelun sijaan
Tule mukaan!
Kolme lahjoittajiemme mahdollistamaa voittoa
Syyskuussa 2020 ruotsalainen öljy-yhtiö Preem perui suunnitelmansa laajentaa öljynjalostamoaan Ruotsin Lysekilissä. Tämä tapahtui rauhanomaisen aktivismin, neuvotteluiden ja yhtiön harjoittaman viherpesun paljastamisen ansiosta. Laajennus olisi tarkoittanut Ruotsille miljoonan tonnin lisäpäästöjä.
Eräänä elokuisena aamuna neljä Greenpeacen aktivistia syöksyi Pohjanmeren hyisiin vesiin ja uivat öljykentän yli ranskalaisen Totalin omistamalle öljynporauslautalle. Siitä käynnistyi 37 tuntia kestänyt rauhanomainen protesti. Muutaman viikon kuluttua Total ilmoitti peruuttavansa hakemuksensa etsiä lisää öljyä Pohjanmereltä.
Koronakriisin tuomien rajoitusten myötä pienmaatilat Intiassa eivät saaneet kuljetettua ja myytyä tuotteitaan. Samalla vanhempi väestö, siirtolaiset ja kodittomat näkivät nälkää. Auttaaksemme rajoitteista kärsiviä ihmisiä olemme yhteistyökumppaneiden kanssa ostaneet luomutuotteita sadalta kärsivältä pientilalta ja jakaneet ruoan 16 tuhannelle apua tarvitsevalle ihmiselle. Nyt pyrimme rakentamaan verkostoja, jotka turvaavat ihmisten ruoan saannin ja tukevat kestävää maataloutta.
Näin työskentelemme
Tutkimustyön avulla selvitämme, mikä taho on vastuussa ympäristövahingoista. Käytämme menetelmiä, kuten kenttätyötä, satelliittikuvia, ja liiketoiminta-analyysiä. Tutkimustyön avulla saamme kovia faktoja ja todisteita, joita tarvitsemme muutoksen aikaansaamiseksi. Selvityksemme ovat auttaneet muun muassa saamaan Royal Dutch Shellin pois arktiselta alueelta ja vaikuttaneet siihen, että suurella osalla arktista aluetta on voimassa teollinen kalastuskielto.
Greenpeacen työ perustuu tieteellisistä tutkimuksista ja kyselyistä saatuihin faktoihin ja tietoihin. Kampanjamme ja ohjeemme perustuvat eri puolilta maailmaa olevien tutkijoiden työhön. Greenpeace Research Laboratories on osa Greenpeacen tutkimusyksikköä. Iso-Britanniassa Exeterin yliopistossa sijaitsevat laboratoriomme tarjoavat monitieteistä tieteellistä asiantuntemusta ja analyyseja Greenpeacen kampanjoihin ympäri maailmaa. Ajan myötä olemme rakentaneet kattavan tietokannan tutkimuskirjallisuudesta, joka toimii tärkeänä resurssina ja tietolähteenä.
Lobbauksen avulla kehotamme ja taivuttelemme maailman johtajia ryhtymään tarvittaviin toimiin planeetan suojelemiseksi. Varmistamme, että poliitikot ja yritysjohtajat kuulevat vaatimuksemme, ja kannustamme heitä voimakkaasti toteuttamaan ehdotuksemme käytännössä. Suomessa tapaamme poliitikkojen kanssa, osallistumme raportteihin ja kuulemistilaisuuksiin, jaamme tietoa ja järjestämme tapahtumia. Vaikutamme maailmanlaajuisilla kampanjoillamme kansainvälisiin määräyksiin ja ympäristönsuojelusopimuksiin, jotta ne olisivat mahdollisimman vahvoja ja kunnianhimoisia.
Greenpeacella on pitkät perinteet rauhanomaisesta toiminnasta. Haluamme toiminnallamme saada vallanpitäjiä ja vastuullisia ryhtymään sanoista tekoihin. Laivamme mahdollistavat ympäristörikosten dokumentoinnin ja torjuntatoimet eri puolilla maailmaa. Laivojemme avulla voimme mennä myös syrjäisille paikoille, joihin muiden on vaikea päästä. Useat kampanjamme ovat edistäneet vihreämpien lakimuutosten aikaansaamista ja haavoittuvien alueiden ja elinympäristöjen suojelua. Väkivallattomuuden ja turvallisuuden periaate on keskeinen kaikessa toiminnassamme.