Kuuntele täältä Greenpeacen podcastit! Greenpeacen uusi podcast Luonnon tietotoimisto on nyt ulkona. Ota kuunteluun.

Luonnon tietotoimisto -podcast

Luontokato kiihtyy ja ilmastokriisi huutaa ratkaisuja. Viikon kuumat luontoaiheet ja ympäristöpoliittiset palopuheet Greenpeacen asiantuntijoiden ja vaihtuvien vieraiden kanssa. Uusi jakso joka torstai.

Uusin jakso

Valta vaihtuu, miten käy luonto- ja ilmastotoimien?
6.4.2023 – Vaalit on käyty, ja valta vaihtuu. Luonnon Tietotoimistossa pohditaan, miksi puhe vihreästä siirtymästä ja kestävämmästä huomisesta ei käänny ääniksi? Kävisikö seuraavalle hallitukselle tiedepohjainen tulevaisuuden suunnittelu? Studiossa tutkimusyksikkö BIOSin Paavo Järvensivu ja Greenpeacen Pohjoismaiden ohjelmajohtaja Sini Harkki. Hallitusneuvottelujen kiemuroita avaa maajohtajamme Touko Sipiläinen.

Kuuntele kahdeksas jakso:
Spotify
Apple Podcast
Megaphone

Vaaliviikko! Onko kärkikolmikon luontosuhde kunnossa?
30.3.2023 – Vaalipäivä lähestyy! Onko SDP:llä eväitä lunastaa vaalimainontansa vihreät lupaukset? Voiko luonto voittaa kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n kisassa ja miksi Suomen ilmastotavoitteet ovat kuumaa valuuttaa maailmalla? Vaaliviikon analyysin suorittavat studiossa Greenpeacen maajohtaja Touko Sipiläinen ja ilmasto- ja energia-asiantuntija Kaisa Kosonen.

Kuuntele seitsemäs jakso:
Spotify
Apple Podcast
Megaphone

Bambuharjalla ilmastokriisin kimppuun?
23.3.2023 – Luonnon tietotoimisto sukeltaa tällä viikolla ilmastoraportin tilannekuvaan: keinoja ilmastokriisin ehkäisemiseen on, mutta missä asennossa yritysmaailma on ilmaston suhteen, mitä päästöjen hyvittäminen todella on ja miksi viherpesu huvittaa? Näistä teemoista keskustelemassa Compensaten Niklas Kaskeala.

Kuuntele kuudes jakso:
Spotify
Apple Podcast
Megaphone

Metsähallituksen olkiukko, sertifikaatit ja iloisia uutisia!
15.3.2023 – Metsähallitus äityi somessa julistamaan metsätalouden loppua valtion mailla – mitä kummaa? Puhumme myös metsäalan sertifikaattien kämäisyydestä ja juhlistamme mertensuojelusopimusta! Studiossa metsäliikkeen aktivisti Ida Korhonen ja metsäasiantuntijamme Matti Liimatainen, sekä iloisten meriuutisten lähettiläs, Laura Meller.

Kuuntele viides jakso:
Spotify
Apple Podcast

Megaphone

Leikkauspuheista luontomarssille – nyt tarvitaan ääntä!
8.3.2023 – Kun leikkauslistoja vilautellaan, on aika lähteä luontomarssille! Tämän viikon Luonnon tietotoimistossa aiheena suojelurahat, puolueiden luontokatokannat ja kansalaisaktivismi. Studiossa vieraina Sini Harkki ja Touko Sipiläinen.

Kuuntele neljäs jakso:
Spotify
Apple Podcast

Megaphone

Ilmasto-oikeus, Venäjä ja fossiilisten vienti
2.3.2023 – Sota Ukrainassa on jatkunut jo vuoden, mutta venäläinen kaasu virtaa silti Eurooppaan. Sitä rahtaa myös valtionyhtiömme Gasum. Ilmastoasiantuntijamme Olli Tiainen kertaa sotaa rahoittavan fossiilikaupan vaiheita. Studiossa myös Suomen ensimmäisen ilmasto-oikeudenkäynnit kuulumiset.

Kuuntele kolmas jakso:
Spotify
Apple Podcast

Megaphone

Seuraava jakso tulossa torstaina 9. maaliskuuta

Suojelevatko poliitikot valtion metsät ja maailman meret?
23.2.2023 – Puolueet ovat väläytelleet vaalitenteissä valtion metsien suojelua ja Metsähallituksen tulostavoitteen alentamista. Miten pitkälle näillä toimilla päästään, kun luontokatoa on torjuttava entistä rivakammin? Entä miten etenee maailmanlaajuinen mertensuojelusopimus? Studiossa Greenpeacen maajohtaja Touko Sipiläinen, metsäasiantuntija Matti Liimatainen, ja terveiset myös meriasiantuntija Laura Melleriltä.

Kuuntele toinen jakso:
Spotify
Apple Podcast
Megaphone

Seuraava jakso tulossa torstaina 2. maaliskuuta

Vaalit tulee, kestääkö luonto?
16.2.2023 – Luonnon tietotoimiston ensimmäisessä jaksossa sukelletaan vaalikevään kuumiin teemoihin. Miten puolueiden luontokannat osuvat yksiin? Onko gallup-johtaja kokoomuksen metsäpaketti levällään? Studiossa Greenpeacen maajohtaja Touko Sipiläinen ja ilmasto- ja energia-asiantuntija Kaisa Kosonen, juontajana viestintäasiantuntija Juuso Janhunen.

Kuuntele ensimmäinen jakso:
Spotify
Apple Podcast
Megaphone

Seuraava jakso tulossa torstaina 23. helmikuuta


Metsäpodi

Metsäpodissa sukelletaan Suomen metsien suojeluun ja tutustutaan luonnon monimuotoisuuden puolustajiin.

Metsäpodin jaksot

Metsäpodi #4: Kartoittajat
Tällä kertaa menemme metsään. Siellä tapaamme luontokartoittajan, joka etsii valtion mailta suojelemisen arvoisia luonnonmetsiä. Suomen Metsähallitus ei aktiivisesti kartoita yhteisistä metsistämme suojelukohteita, joten työ jää vapaaehtoisille. Miksi näin on? Tämä on Metsäpodin toistaiseksi viimeinen osa, jos pidit kuulemastasi, jaa se kavereillesi.

Metsäpodi #3: Aktivismi
Suomalainen metsäaktivismi on viimeisen neljänkymmenen vuoden aikana onnistunut suojelemaan valtavia metsäalueita ja mittaamattoman arvokasta luontoa. Se on vaatinut kovaa työtä, paksua nahkaa ja mielikuvitusta. Millaista on laittaa itsensä likoon – jopa hengenvaaraan – metsien puolesta?

Metsäpodi #2: Metsäteollisuuden jäljet
Luontokato kiihtyy ja monimuotoisuus kapenee. Miten tähän tultiin? Tässä jaksossa metsäteollisuuden historiaa ja muutoksen hitautta. Samalla selviää, mitä ovat aihkit ja miksi ne ovat niin mahtavia. Mukana Helsingin Yliopiston metsänhoitotieteen yliopistolehtori, dosentti Timo Kuuluvainen.

Metsäpodi #1: Monimuotoisuus
Luontokato kiihtyy ja monimuotoisuus kapenee. Miten tähän tultiin? Tässä jaksossa metsäteollisuuden historiaa ja muutoksen hitautta. Samalla selviää, mitä ovat aihkit ja miksi ne ovat niin mahtavia. Mukana Helsingin Yliopiston metsänhoitotieteen yliopistolehtori, dosentti Timo Kuuluvainen.