Ring for regnskogen – kontakt P&G!

#call4tigers

Nyhet - 18 mars, 2014
Procter & Gamble har ennå ikke svart på vårt krav om å forbedre sin policy, og kutte ut palmeolje som bidrar til å ødelegge regnskogen. Nå må vi øke presset!


Call P&G - Orangutang

Selskaper som procter & Gamble bryr seg om hva kundene deres mener om dem, hvis ikke hadde de ikke brukt millioner av kroner på å markedsføre produktene sine. I dag kommer tusenvis av mennesker over hele verden til å ta opp telefonen og ringe Procter & Gamble for å få svar på hvorfor de ikke lytter til våre krav. Du kan være en av dem!

Her er et forslag til hva du kan si:

  • Jeg vil ikke ha palmeolje som ødelegger regnskogen i produktene jeg kjøper.
  • Dere kjøper palmeolje fra selskaper som ødelegger livsmiljøet for en rekke dyrearter.
  • Hundretusenvis av kundene deres verden over deler min bekymring.
  • Det fins bare 400 sumatratigre igjen i naturen – derfor haster det at dere innfører nulltoleranse for regnskogsrasering så fort som mulig!

Sannsynlige svar og argumenter
(Vi har nok hørt de fleste allerede...)

P&G: Vi tar problemet med rasering av regnskogen veldig alvorlig.
Du: Men selskapene dere kjøper fra er direkte innblandet i rasering av regnskog: KLK, Musim Mas og BW Plantation. Det er dokumentert i Greenpeace sin rapport «Dirty Secrets».

P&G: Vi har lovet 100% bærekraftig palmeolje innen 2015.
Du: RSPO-sertifiseringen er ikke bra nok. RSPO-sertifisering innebærer ingen garanti for at regnskogen ikke blir ødelagt. Til og med de regnskogsødeleggende selskapene dere kjøper fra er medlemmer af RSPO!

P&G: Sammenlignet med andre selskap gjør vi mye for å forsikre oss om at palmeoljen vår er bærekraftig produsert.
Du: Dere ligger bak Nestlé, Unilever og L'Oréal...

Ring: 800 33 432

Da havner du nok på sentralbordet til Procter & Gambles hovedkontor i Sverige. Du kan jo for eksempel be om å få snakke med deres Vice Director, Melinda Sue Sherwood.

Del gjerne feedbacken du fikk når du ringte!
Bruk hashtagen #call4tigers – vi vil at alle skal se hvor innsyltet P&G er i regnskogsrasering, og at de skal forstå hvor mange vi er over hele verden som holder øye med dem.

Da kjører vi i gang!

Emner