Kontakt oss

Vi er her for å svare på spørsmålene dine og hjelpe deg med å komme i kontakt med giverservice, ansatte og pressekontakter. Nedenfor finner du kontaktinformasjon og vanlige spørsmål og svar om Greenpeace.

World Oceans Day Event in Italy. © Greenpeace / Massimo Guidi

Julie Eriksen
Giverservice i Greenpeace Norge

Generelle henvendelser
og giverspørsmål

Julie Eriksen
Ansvarlig giverservice
Tlf.: +47 22 20 51 01

[email protected]

Her kan du se vanlige spørsmål og svar

Aaron Gray
Frivilligkoordinator i Greenpeace Norge

Spørsmål om frivillighet

Aaron Gray
Frivilligkoordinator 
Tlf.: +47 459 15 799

[email protected]

Her kan du se vanlige spørsmål og svar

GP0STREEP

Pressehenvendelser


Kontaktinformasjon til
pressekontaktene våre

Se pressesiden

Find press information in English

Ønsker du å komme i kontakt med en ansatt hos oss?

Se kontaktinformasjon til våre ansatte i fagavdelingen, kommunikasjon og innsamlingsavdelingen.
Vi står klare til å hjelpe deg med din henvendelse og ser fram til å høre fra deg.

Kontoret vårt

Åpningstider:
Mandag til fredag: 10:00 – 15:00

E-post: [email protected]
Telefon: 22 20 51 01 
Postadresse:  Greenpeace, Pb. 33 Torshov, 0412 Oslo, Norge 
Besøksadresse: Myrens Verksted 3c, 5. etasje, 0476 Oslo (ring på forhånd for avtale).

Vanlige spørsmål og svar

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får.

Giverspørsmål

1. Hvordan kan jeg støtte Greenpeace økonomisk?
Du kan støtte arbeidet vårt på flere måter. Som støttemedlem betaler du månedlige bidrag gjennom Vipps eller Avtalegiro. Du kan også gi engansbidrag med kredittkort, gjennom Vipps eller overføre til konto 1594.08.84559. Bli månedlig giver eller gi et engangsbidrag her. Det er i tillegg mulig å testamentere en gave til arbeidet vårt.

2. Hvordan kan jeg støtte Greenpeace fast?
Du kan gi månedlige bidrag gjennom Vipps eller Avtalegiro. Trekkdato for Vipps er den 1. hver måned, på Avtalegiro trekkes du hver måned den 15. Du kan bli månedlig giver her.

3. Hvordan kan jeg gi et engangsbidrag?
Du kan gi et enangsbidrag med kredittkort eller Vipps på hjemmesiden her eller overføre til konto 1594.08.84559

4. Hvordan kan gi en jubileumsgave eller minnegave til Greenpeace?
Du kan gi en jubileumsgave eller minnegave på hjemmesiden vår her.

5. Hvordan testamenterer jeg en gave til Greenpeace?
Du kan lese mer om testamentariske gaver eller bestille gratis informasjonshefte om testamentariske gaver her.

6. Hvordan kan jeg gjøre endringer i giveravtalen eller i kontaktinformasjonen som dere har registrert?
Endringer kan gjøres ved å skrive e-post til giverservice på [email protected] eller ringe giverservice på 22 20 51 01. Endringer i faste beløp som betales med Vipps, kan du gjøre direkte i appen.

7. Hvordan finansieres arbeidet til Greenpeace, og hvordan brukes støtten min?
Vi mottar av prinsipp ikke støtte fra myndigheter, næringsliv eller politiske partier – arbeidet vårt er finansiert av vanlige folk. Støtten din går til kampanjene vi til enhver tid prioriterer, avhengig av hvor det er størst behov, og det er derfor ikke mulig å øremerke midlene. Videre er Greenpeace medlem av Innsamlingskontrollen, noe som betyr at det stilles krav til forsvarlig drift og at innsamlede midler skal gå til oppgitt formål. Les mer om Iinnsamlingskontrollen her.

8. Hvordan kan jeg avslutte giveravtalen?
Vi anbefaler at du sier opp ved å skrive en e-post til giverservice på [email protected] eller ringe giverservice på 22 20 51 01. Vi kan fortelle deg om det ligger framtidige betalinger på vent til å trekkes. Faste bidrag som betales med Vipps, kan også avsluttes direkte i appen, og Avtalegirobetalinger kan avsluttes ved at du sier opp Avtalegiroen i banken din.

9. Hvilke vilkår gjelder for fastgiveravtaler?
Se her for vilkår for fastgiveravtaler.

10. Hvordan er Greenpeace sitt personvern?
Vi har gode sikkerhetsrutiner, to-trinnsløsninger og egne IT-ansatte for å påse at vi følger gjeldende regler for personvern. Se ellers personvernerklæringen vår her.

11. Hvordan kan jeg være sikker på at det var Greenpeace som ringte meg?
Telefonververne ringer fra en rekke forskjellige nummer, men du skal få treff på nummeret for ‘Greenpeace’ på Gule Sider. Kontakt ellers giverservice, enten på e-post [email protected] eller telefon 22 20 51 01, så undersøker vi nærmere for deg.

12. Hvordan kan jeg reservere meg mot ulike typer henvendelser fra Greenpeace?
Du kan reservere deg mot ulike typer henvendelser ved å kontakte giverservice på e-post [email protected] eller telefon 22 20 51 01. Dersom du vil melde deg av som mottaker av nyhetsbrev på e-post, så kan du klikke på lenken nederst i e-postutsendelsene.

13. Kan jeg få skattefradrag for gavene jeg gir til Greenpeace?
Du kan få fradrag for gavene dersom totalbeløpet for et kalenderår er 500 kroner eller mer. Fradraget er en del av det ordinære skatteoppgjøret og utføres av Skatteetaten. Greenpeace vil automatisk melde inn støtten din til Skatteetaten dersom vi har fødsels- og personnummeret registret. Støtten kommer da forhåndsutfylt under post for gaver til frivillige organisasjoner i skattemeldingen. Dersom du ikke har oppgitt fødsels- og personnummeret i tide til å få beløpet forhåndsutfylt, kan vi etterrapportere hvis du ringer oss og opplyser om hva fødsels- og personnummeret ditt her. Les mer om skattefradrag på Skatteetatens hjemmesiden.

14. Kan jeg få dokumentasjon på gavene jeg har gitt?
Dersom du har gitt 500 kroner eller mer totalt i løpet av et år, sender vi deg en årsoppgave i posten, dersom vi har adressen din og du har samtykket til at vi kan sende deg henvendelser i posten. Hvis du har gitt under 500 kroner i løpet av et år eller du ikke har samtykket til at vi kan sende deg informasjon i posten, sender vi deg dokumentasjon på oppfordring. Kontakt i så fall giverservice på e-post [email protected] eller på telefon 22 20 51 01.

15. Hvordan kan jeg reservere meg mot ulike typer henvendelser fra Greenpeace?
Du kan reservere deg mot ulike typer henvendelser ved å kontakte giverservice på e-post [email protected] eller telefon 22 20 51 01. Dersom du vil melde deg av som mottaker av nyhetsbrev på e-post, så kan du klikke på lenken nederst i e-postutsendelsene.

Spørsmål om Greenpeace

1. Hva er Greenpeace?
Greenpeace er verdens største uavhengige miljøorganisasjon, med tilstedeværelse i 55 land. Vi bruker metoder som undersøkelser, forskning, lobbyisme, fredelige aksjoner og sivil ulydighet for å avsløre globale klima- og miljøproblemer og tvinge fram løsninger for en grønn og fredelig framtid.

2. Hva jobber Greenpeace for?
Greenpeace sitt mål er å ivareta livet på jorda i all sin mangfoldighet. Vi jobber for å tvinge myndigheter og selskaper til å ta ansvar for klima og miljø. Vi fremmer løsninger, forandring og handling, slik at vi kan ta vare på den sårbare planeten vår, for dagens og morgendagens generasjoner.

3. Hvem startet Greenpeace?
Gjennom et halvt århundre har vi aksjonert, forsket, avslørt og drevet politisk påvirkningsarbeid for å beskytte klima og miljø – og vunnet store grønne seire. 
Arbeidet vårt har bidratt til verne av sårbare og unike natur- og havområder, blant annet pingvinkolonier i Antarktis. Vi har presset Nestlé til å slutte å kjøpe palmeolje fra produsenter som raserer den indonesiske regnskogen. Vi har tvunget fossilselskaper til å ta ansvar for utslippene sine, som da vi vant en rettssak mot Shell i 2021. Retten fastslo at Shell må redusere klimautslippene sine med 45 prosent innen 2030, sammenlignet med 2019-nivå. Her i Norge fikk vi og andre miljøorganisasjoner i 2015 Stortinget til å vedta et kullkriterium som tvang Oljefondet til å begynne å selge seg ut av kullselskaper.

I nyere tid har vi bidratt til å få på plass en historisk global havavtale i regi av FN. Avtalen gjør det mulig å verne store deler av verdenshavene, slik forskere anbefaler. I 2022 klarte vi i Norge å stoppe verdens nordligste oljefelt, Wisting, fra å bygges. Dette er en stor seier for klima og for sårbare arter i Arktis. Her kan du lese mer om små og store Greenpeace-seire.

4. Hva har Greenpeace oppnådd?
Gjennom et halvt århundre har vi aksjonert, forsket, avslørt og drevet politisk påvirkningsarbeid for å beskytte klima og miljø – og vunnet store grønne seire. 
Arbeidet vårt har bidratt til verne av sårbare og unike natur- og havområder, blant annet pingvinkolonier i Antarktis. Vi har presset Nestlé til å slutte å kjøpe palmeolje fra produsenter som raserer den indonesiske regnskogen. Vi har tvunget fossilselskaper til å ta ansvar for utslippene sine, som da vi vant en rettssak mot Shell i 2021. Retten fastslo at Shell må redusere klimautslippene sine med 45 prosent innen 2030, sammenlignet med 2019-nivå.
Her i Norge fikk vi og andre miljøorganisasjoner i 2015 Stortinget til å vedta et kullkriterium som tvang Oljefondet til å begynne å selge seg ut av kullselskaper.

I nyere tid har vi bidratt til å få på plass en historisk global havavtale i regi av FN. Avtalen gjør det mulig å verne store deler av verdenshavene, slik forskere anbefaler. I 2022 klarte vi i Norge å stoppe verdens nordligste oljefelt, Wisting, fra å bygges. Dette er en stor seier for klima og for sårbare arter i Arktis. Her kan du lese mer om små og store Greenpeace-seire.

5. Hvem er leder i Greenpeace?
Frode Pleym er leder i Greenpeace i Norge. Danske Mads Flarup Christensen er fram til 1. januar 2024 innsatt som fungerende generalsekretær for Greenpeace International.

6. Er Greenpeace en bra organisasjon å støtte?
Greenpeace er verdens største uavhengige miljøorganisasjon. Av prinsipp tar vi ikke imot støtte fra myndigheter eller selskaper. Vi jobber for å beskytte skoger, hav og klima over hele verden, og gjennom de 50 årene vi har eksistert, har vi vunnet mange grønne seire. Som støttespiller i Greenpeace kan du stole på at bidragene dine utgjør en forskjell.

7. Hva gjør Greenpeace-aktivister?
Over hele verden jobber Greenpeace for å beskytte naturen og fremme bærekraftige løsninger. Men noen ganger fører ikke dialog fram, og vi kan stå overfor potensielt katastrofale miljøødeleggelser. Da bruker vi sivil ulydighet og fredelige protestaksjoner som en siste utvei.

Greenpeace-aktivister er vanlige mennesker som er opptatt av å skape en grønn og fredelig verden. Som Greenpeace-aktivist er man med på å konfrontere miljøforbrytelser eller klimaurettferdighet på fredelig vis. Aksjonene retter seg ofte direkte mot selskapene eller myndighetene som er ansvarlige for skaden, og aktivistene bruker kreative taktikker for å forstyrre driften og rette offentlighetens oppmerksomhet mot uretten som skjer.

Under og i forkant av en Greenpeace-aksjon er det mange forskjellige roller som må fylles. Aktivistene våre gjør en rekke forskjellige ting. Noen aktivister klatrer, noen padler i kajakk, og noen henger opp bannere. Greenpeace tilbyr opplæring, og alle som deltar, må gjennomføre kurs om grunnprinsippene for fredelig protest, og kurs i fredelige aksjoner. Vi gjør vårt ytterste for å gjøre aksjonene våre så tilgjengelige og inkluderende som mulig. Her kan du lese mer om å være Greenpeace-frivillig og melde deg på.

Spørsmål om frivillighet

1. Hvor gammel må jeg være for å bli med som frivillig i Greenpeace?
Du må være 18 år for å være frivillig i Greenpeace.

2. Hva slags aktiviteter er Greenpeace-frivillige med på?
Frivillige i Greenpeace er med på en rekke aktiviteter: å forske,organisere demonstrasjoner, holde foredrag, skape ‘artivism’ og å ta del i sivil ulydighetsaksjoner. Det finnes mange muligheter for å være frivillig på en måte som passer deg, og for sakene du er opptatt av. 

3. Hva om jeg ikke vet nok eller lever ‘miljøvennlig’ nok?
Alle er velkomne til å være frivillige i Greenpeace. Det er ingen krav om erfaring eller kunnskap, eller om hvor miljøvennlig du lever. Det viktigste er at du er ivrig og har lyst til å utgjøre en forskjell.

4. Kan jeg være frivillig uansett hvor jeg bor? 
Ja, du kan bo hvor som helst i Norge og være frivillig i Greenpeace.

5. Hvor mye tid må jeg bruke?
Noen av våre frivillige bidrar med et par timer i året, mens andre bidrar med et par timer i uka. Hvor mye tid du ønsker å bidra med, er opp til deg. Når det er sagt, forventer vi at alle frivillige oppfyller avtalte forpliktelser.

6. Koster det noe å være frivillig i Greenpeace?
Nei, det koster ingenting å være frivillig i Greenpeace. All opplæring er gratis, og Greenpeace dekker kostnader knyttet til opplæring, som reise, overnatting og mat.