Greenpeace voert maandag actie om het verzorgend en medisch personeel in ons land een hart onder de riem te steken (*). Met het versoepelen van de coronamaatregelen willen we eraan herinneren dat de crisis voor de gezondheidswerkers nog niet voorbij is. 

#StayStrong: Greenpeace voor de deur van ziekenhuizen

Om hen veel goede moed toe te wensen, zet de milieuorganisatie een 13 meter-lang bord met de boodschap #StayStrong aan de ingang van twee Belgische ziekenhuizen. Het gaat om AZ Sint-Lucas in Gent en CHR la Citadelle in Luik. Vrijwilligers van Greenpeace zullen er klaarstaan om het ziekenhuispersoneel dat arriveert te bedanken en aan te moedigen.

(*) Bij deze actie houdt Greenpeace zich strikt aan de Covid-19-hygiënevoorschriften zoals het gebruik van desinfecterende gel en het dragen van mondmaskers en handschoenen. We hebben ook vooraf toestemming gevraagd aan de verantwoordelijken van de twee ziekenhuizen.

Het is belangrijk om onze solidariteit met het verplegend personeel en de hele zorgsector te blijven tonen. Meer dan ooit moeten we als samenleving naar hen luisteren, begrijpen wat hun noden zijn en werk maken van oplossingen om de druk op hen te verminderen”, verklaart Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace België. 


Momenteel zijn veel mensen maar wat blij met de versoepeling van de maatregelen, en terecht. Maar we beseffen dat velen in de gezondheidssector ook bezorgd zijn, omdat de exitstrategie tot een tweede golf van besmettingen kan leiden, terwijl haar personeel al maanden intensief werkt.

Het is duidelijk dat het niet bij deze ene gezondheidscrisis zal blijven, er zullen er nog komen. We kunnen deze schokken enkel het hoofd bieden als we allemaal samen aan hetzelfde zeel trekken. Burgers hebben bewezen dat ze elkaar kunnen helpen, nu verwachten we hetzelfde van de overheid: zij moet structurele maatregelen uitwerken voor een betere financiering van de gezondheidszorg en haar personeel, en voor meer steun aan andere cruciale beroepen in onze samenleving die momenteel ondergewaardeerd zijn”,  aldus nog Joeri Thijs. 

Praktisch:

Maandag 18 mei 9u30 – 10u30 : AZ Sint-Lucas Gent –  Groenebriel 1, 9000 Gent

Maandag 18 mai 13u00-14u00: CHR de la Citadelle de Liège – Boulevard du Douzième de Ligne 1, 4000 Luik 

Contact:

Persdienst Greenpeace België: 0496/263.191 – [email protected]