Na een consensus-voorstel van de Europese Commissie lijkt de EU op weg naar een embargo op de invoer van Russische olie tegen eind 2022. Greenpeace vindt dat dit sneller moet en dat ook naar gas moet worden gekeken. De milieuorganisatie wijst ook op het belang om tegelijk de energietransitie te versnellen. 

Joeri Thijs, woordvoerder van Greenpeace België, reageert:

“Onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wakkert oorlogen en de klimaatcrisis aan en zorgt voor steeds hogere energieprijzen. Het zou onverantwoord zijn om onze import van Russisch fossiel enkel te verschuiven naar bv. meer olie uit Saudi-Arabië of vervuilend schaliegas uit de VS. Als onze regeringen in tijden van oorlog, klimaat- en energiecrisis nog geen drastische energiebesparende maatregelen kunnen nemen, wanneer dan wel?”

De milieuorganisatie lanceerde in april al een dringende oproep aan de overheden in ons land voor een Belgisch noodplan om op korte termijn te besparen op olie en gas [1]. Tot nu toe bleef die oproep onbeantwoord. 

“Evidente maatregelen zoals een snelheidsbeperking van 100 km/u op autosnelwegen kunnen ons verbruik van olie significant doen dalen. Het is onbegrijpelijk dat zo’n ingrepen uitblijven. We moeten nu alles op alles zetten om de vraag naar fossiele brandstoffen te reduceren, en tegelijk voluit inzetten op een versnelling richting hernieuwbare energie.”

Uit een rapport van het Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) vorige week bleek ook hoe ons land een belangrijke draaischijf blijft voor fossiele brandstoffen uit Rusland. 

België is wereldwijd de 7de grootste importeur is van fossiele brandstoffen uit Rusland.[2]

De voorbije twee maanden was de nieuw gefuseerde haven van Antwerpen-Zeebrugge ook de tweede grootste invoerhaven wereldwijd voor Russische fossiele brandstoffen. Enkel Rotterdam deed nog slechter. In Zeebrugge kwam in die periode voor 717 miljoen euro aan LNG aan. Voor Antwerpen gaat het vooral om olie(producten), met een totale waarde van 600 miljoen euro.

“Ons land moet niet wachten op Europa. Zowel de import als de overslag naar derde landen moet stoppen”, besluit Thijs. “Zolang we onze invoer van Russisch olie en gas niet ernstig aan banden leggen, riskeert ons land medeplichtigheid aan de oorlogsmisdaden van Poetin.”

Het aantal tankers met olie en gas uit Rusland naar ons land is sinds het begin van de oorlog opgelopen tot 84, goed voor ruim 5,5 miljoen m³ of 2200 olympische zwembaden aan olie en gas. [3]

Noten

[1] De 18 kortetermijnmaatregelen die Greenpeace naar voor schuift hebben betrekking op mobiliteit, verwarming en elektriciteit.

[2] Financing Putin’s war on Europe: Fossil fuel imports from Russia in the first two months of the invasion, Centre for Research on Energy and Clean Air, 28 avril 2022. https://energyandcleanair.org/financing-putins-war/ 

[3] Gedetailleerd overzicht van alle olie- en gastankers die, sinds de invasie op 24 februari, van Rusland naar de havens in Antwerpen en Zeebrugge vaarden.