Voornaamste vaststellingen

Grote automerken maken gebruik van mazen in de Europese CO2-regelgeving en spitsen hun marketingstrategie nu het nog kan toe op de verkoop van winstgevende auto’s op fossiele brandstoffen (met hoge CO2-uitstoot). Zo houden ze consumenten gekluisterd aan modellen op fossiele brandstoffen en vertragen ze de overgang naar een koolstofvrije mobiliteit.

In dit rapport worden de 7 grootste merken op de Belgische markt en hun online advertenties geanalyseerd: Volkswagen, Peugeot, Opel, BMW, Renault, Mercedes en Ford, samen goed voor 52,56% van de verkoop in België. Dit zijn de conclusies:

  • Duidelijke richting op lange termijn: 6 merken (Peugeot, Opel, Mercedes, BMW, Renault, VW) zijn van plan om voor minstens 60% volledig elektrisch auto’s te verkopen tegen 2030, waarbij de eerste drie op 100% mikken tegen 2025-30.
  • Korte termijn winst boven klimaat: 5 merken (Ford, Peugeot, Volkswagen, Renault, BMW) maken nog massaal reclame voor auto’s op fossiele brandstoffen (fossiele wagens of hybrides in meer dan 75% van hun advertenties).
  • Focus op groot en vervuilend: behalve Opel promoten alle merken vooral auto’s met hoge uitstoot (meer dan 130g CO2/km), waarbij ze gedeeltelijk terugvallen op de (theoretisch) lage uitstoot van hun hybride modellen om de gemiddelde doelstelling van 95g CO2/km alsnog te halen.
Verbod op reclame voor fossiele brandstoffen

De fossiele sector ontwricht het klimaat, schaadt onze gezondheid én mag dit ook nog eens zomaar aan ons verkopen.

Ik doe mee