Eind 2015 lanceerden we bij Greenpeace onze Detox Outdoor-campagne. Het doel? Onze favoriete merken vragen om geen gevaarlijke PFK’s meer te gebruiken bij de productie van outdoorkleding. Dankzij onze honderdduizenden sympathisanten en actievoerders slaagden we in onze opzet. Gore Fabrics, de producent van Gore-Tex®, zal vanaf 2023 geen PFK’s meer gebruiken in zijn producten.

Greenpeace en outdoorliefhebbers, zij aan zij

Het voorbije jaar voerden wandelaars, trekkers, klimmers en skiërs samen actie. Samen met ons organiseerden ze meer dan 150 activiteiten. Zo wilden ze de aandacht trekken van grote outdoormerken als The North Face, Häglofs en Mammut en hen vragen hun kleding op een meer milieuvriendelijke manier en PFK-vrij te produceren. Met succes, want Paramo, Rotauf en Vaude toonden het goede voorbeeld en beloofden PFK’s te bannen.

Gore Fabrics, de producent van waterdichte membranen en coatings en leverancier van veel outdoormerken, zal tegen 2023 geen PFK’s meer gebruiken.

Een dikke merci voor jullie inspanningen!

Dit succes is te danken aan de massale steun en inspanningen van vrijwilligers, Greenpeace-sympathisanten en outdoor fanaten. Jullie waren geweldig. Een dikke en welgemeende dankjewel. Deze overwinning is van jullie!

Lees hier wat je nog meer kan doen om je kleerkast milieuvriendelijker te maken!

Mathieu Soete

About the author

Mathieu Soete
Mathieu Soete (1986) werkt sinds midden 2014 als communicatiemedewerker bij Greenpeace. "Alleen samen kunnen we de milieu-uitdagingen die op ons afkomen het hoofd bieden. Ook in mijn vrije tijd zoek ik de natuur op, om te klimmen in de Ardennen of het buitenland." --- Mathieu Soete (né en 1986) travaille en tant que collaborateur communication depuis mi-2014. "Ensemble, nous parviendrons à venir à bout des défis environnementaux qui se profilent à l’horizon. Je reste également au contact de la nature durant mon temps libre pour pratiquer l’escalade en Ardennes ou à l’étranger."