Snak je naar gezonde lucht en duurzame mobiliteit? Kom meedansen op een creatie van choreograaf Wim Vandekeybus (Ultima Vez) en fiets mee langs onverkende wegen. Zomaar een droom? Nee, het wordt werkelijkheid op 5 mei.

Kom op zondag 5 mei fietsen, dansen en feesten voor schone lucht, een andere mobiliteit en verkeersveilige wegen. Twee fietsparcours vertrekken ‘s ochtends vanuit Antwerpen en Ottignies en komen samen op het De Brouckèreplein in Brussel. Daarbij gebruiken we voor één keer wegen die normaal enkel voorbehouden zijn voor de auto. Vanuit Antwerpen nemen we de A12 en vanuit Ottignies fietsen we via de majestueuze Tervurenlaan, de Montgomerytunnel en onder het Jubelpark door de stad binnen. Natuurlijk mag je ook de trein nemen!

Dansen voor schone lucht

Aan de finish is het feest. Om 15u30 dansen we samen een choreografie die Wim Vandekeybus (Ultima Vez) speciaal voor deze gelegenheid heeft gemaakt. De muziek is gecomponeerd door Walter Hus. De komende weken zullen de videoclip van regisseurs Julie De Clercq en Laura Van Haecke en de instructievideo verspreid worden, onder meer via scholen, zodat iedereen de dans al kan aanleren.

Programma van de dag

10:00 Onthaal aan Het administratief centrum (Desguinlei 33)
10:30 Vertrek fietstocht
12:15 Picnic Atletiekpiste Kapelle-op-den-Bos (neem zelf iets mee)
12:45 Vertrek aan de atletiekpiste
15:00 Aankomst op het De Brouckèreplein
15:30 LIVE ON AIR choreografie Wim Vandekeybus/Ultima Vez
16:00 Feest met muziek, bar, food and more.

Voel je het kriebelen? Trek je dansschoenen aan, spring op de trappers, maar vooral: noteer de datum in je agenda en bevestig je deelname op Facebook. Je vindt er ook meer details over het verloop van de dag.