#Oceanen

30% van onze oceanen beschermen tegen 2030

Ik doe mee

Op 6 februari plaatste Greenpeace smeltende pinguïn-ijssculpturen in het federale parlement. Daarmee willen we het parlement vragen om de klimaatnoodtoestand uit te roepen en willen we hen wijzen op de verwoestende impact van de klimaatverandering op de oceanen en alle soorten die erin leven.

Ik teken de petitie voor de bescherming van onze oceanen

De ijssculpturen die we vandaag in het parlement hebben gezet, smelten in enkele dagen tijd. In het echt verdwijnen pinguïns helaas ook aan een razendsnel tempo. De impact van de uitstoot van broeikasgassen op de oceanen is veel groter en gaat veel sneller dan verwacht. Om nog maar te zwijgen van de verzuring en de opwarming van het zeewater, wat een grote bedreiging is voor het leven in de oceanen. 

Greenpeace bestudeert op dit moment in Antarctica samen met een team van wetenschappers de gevolgen van de klimaatverandering op de pinguïnpopulaties. 

Tijd om in actie te komen

We drukken de parlementsleden met hun neus op de feiten: de oceanen en al hun inwoners lijden enorm onder de klimaatverandering. Door het gebrek aan klimaatambitie, is ook ons land verantwoordelijk voor deze oceanencrisis. Aan de ene kant werpt België zich op als een voorvechter om 30 procent van de oceanen te erkennen als beschermd gebied, maar aan de andere kant doen onze politici amper iets om de Belgische klimaatimpact te verkleinen. Als het hen menens is met de bescherming van de oceanen, moeten ze de klimaatnoodtoestand uitroepen en moet het klimaat hun absolute topprioriteit worden in de nieuwe legislatuur. Wie de oceanen wil beschermen, moet ook het klimaat aanpakken! 

Wil je ook je steentje bijdragen aan de bescherming van de oceanen? Teken dan onze petitie en roep onze regeringen op om minstens 30% van onze oceanen tegen 2030 uit te roepen tot beschermd gebied!

Ik teken Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube