Deel je good green vibes

Ik doe mee

Nu we met z’n allen binnen zitten, hebben jullie massaal met ons gedeeld wat jullie van thuis uit doen om het klimaat of het milieu te beschermen. We pikten er enkele (soms ingekorte) getuigenissen uit om je te inspireren wanneer je je afvraagt: wat zullen we doen vandaag?

Blijf zeker je good green vibes delen met ons, dan delen we die nog verder met onze community.

Wat zullen we doen vandaag? Jullie deelden massaal jullie groene ideeën
Deel je good green vibes

Inspiratie opdoen en genieten

Karine: “Neem de tijd om te bezinnen en inspiratie op te doen, hoe we het anders kunnen aanpakken. Het credo van de beleidsmakers in deze tijden van coronacrisis luidt wereldwijd ‘gezondheid gaat voor economische belangen’. Het wordt dan ook hoog tijd dat men inziet dat een gezond leefmilieu bijdraagt tot de gezondheid (en veiligheid) van de burgers. Een nieuwe economische aanpak dringt zich op aan ons allen als consumenten, om de politici en de bedrijven te sturen door ons aankoopgedrag. Hoe we ons steentje kunnen bijdragen is te lezen in het boekje ‘Klimaatbewust consumeren’.”

Guy: “Geniet van de kleine dingen die je anders niet eens opmerkt.”

Natuur opzoeken en tuinieren

Wat zullen we doen vandaag? Jullie deelden massaal jullie groene ideeën

Tin: “Ik heb een mooie notenboom in mijn tuin die ik af en toe knuffel. Ik zou mensen willen aanmoedigen om dat in de mate van het mogelijke ook te doen. Ik woon alleen en ik knuffel nu mijn grote reus in de tuin. Zo creëren we terug een verbinding met de natuur. De bomen moeten weer onze dikke vrienden worden. Ze doen zoveel voor ons!”

Anneliese: “Werken in de tuin: snoeien, grond omdoen en bemesten, bomen planten, alsook planten en dan liefst doen wat goed is voor dieren. Lavendel voor de bijtjes en vlinderstruiken voor de vlinders. Werken in de tuin is goed voor de natuur en je blijft lekker actief bezig. Helaas mogen wij niet meer naar onze dochter gaan om haar te helpen. Ze zal het nu tijdelijk alleen moeten doen.”

Elisa: “Als je in de supermarkt nog bloemenzaad kan vinden, kan je nog bloemen zaaien voor de bijen en hommels. Je hebt iets te doen en er komt meer leven in je tuin…. Zo blijf je gezond.”

Betty: “Ik heb niet zo meteen een idee. We zijn twee gepensioneerden en ik heb gezondheidsproblemen, dus gaat het hier allemaal een beetje stilletjes. Maar we zijn bezig met groentjes zaaien in onze serre en in bakjes op de vensterbank in de badkamer. Zo proberen we een beetje voor onszelf te zorgen.”

Nancy: “Ik ben samen met de buurvrouwen de moestuin in orde aan ’t brengen. We zijn klaar om onze eigen groenten en fruit te kweken.”

Meer tijd voor hobby’s en huisdieren 

Wat zullen we doen vandaag? Jullie deelden massaal jullie groene ideeën

Tiffany: “Ik heb een passie voor macrofotografie, maak foto’s van insecten en spinnen, geniet van de natuur en kan jullie wat foto’s delen als jullie willen.”

Linda: “Laten we onze dieren extra in de watten leggen nu we meer tijd hebben. En buiten rondkijken of we dieren in nood zien, die honger hebben, en hen aandacht schenken!”

In actie tegen zwerfvuil

Wat zullen we doen vandaag? Jullie deelden massaal jullie groene ideeën

Diana: “De vrijgekomen tijd zouden we kunnen gebruiken om acties tegen zwerfvuil in onze omgeving te doen. Wandelen of fietsen en dan zwerfvuil opruimen.”

Dirk : “Onze kinderen die nu thuiszitten in soft lock down strekken af en toe de benen in de buurt. Ze ruimen het zwerfvuil dan op… Gezondheid en goed voor het milieu… 2 in 1! Succes.”

Helpen in de buurt of als vrijwilliger

Larry: “Je kan zelf meedoen als vrijwilliger.”

Reinhilde: “We hebben met de buren, een aantal huizen van een straat met rijhuizen, een buurtapp opgezet. Zo kunnen we elkaar informeren, bevragen en hebben we al een tekenwedstrijd georganiseerd. Jullie kunnen bijvoorbeeld een platform maken voor kinderen met leuke opdrachten rond natuur, milieu en Greenpeace die ze thuis kunnen maken of doen.”

André: “We bellen oudere mensen, vrienden, buren… en vragen hoe het gaat en zeggen dat we ze graag zien. Vooral eenzamen en mensen in homes.”

Deel je good green vibes Ik deel op Facebook Ik deel op Twitter Ik deel op Whatsapp
Facebook Facebook Instagram Instagram Twitter Twitter YouTube YouTube