Tirsdag aften endte en fredelig Greenpeace-protest under åbningen af EM-kampen i München mellem Tyskland og Frankrig i et uheld, hvor en aktivist efter en teknisk fejl i sin paraglider kom i karambolage med en wire og måtte nødlande på fodboldbanen. To personer kom i forbindelse med nødlandingen lettere til skade og har efterfølgende fået behandling på hospitalet. 

Det er dybt beklageligt, at protesten udviklede sig på den måde, og Greenpeace sender sin uforbeholdne undskyldning til de to tilskadekomne samt personer, der på anden måde har haft en ubehagelig oplevelse.

Det var aldrig vores intention at komme i kontakt med publikum eller spillere, men derimod at overflyve stadion og herunder lade en ballon med et budskab dale ned på grønsværen inden kampstart. Inden overflyvning blev det lokale politi adviseret om protesten. Greenpeace i Tyskland vil igangsætte en tilbundsgående undersøgelse og tilbyder vores fulde samarbejde med de tyske myndigheder.

I vores organisations 50 års lange historie har vi altid udført fredelige, kreative protester for en fredeligere og grønnere verden. Dette arbejde er altid med sikkerheden for dem omkring os og vores aktivister som højeste prioritet.

Protesten var rettet mod UEFA’s og EM’s sponsorsamarbejde med især Volkswagen, der med sin fortsatte og store produktion af biler med fossile forbrændingsmotorer forværrer klimakrisen. Greenpeace mener, at reklamer og sponsorater, der involverer fossile virksomheder og produkter bør være ulovligt.