En global havtraktat på vej…

I årevis har Greenpeaces arbejdet for at at få indført en global havtraktat, der gør det muligt at skabe beskyttede havområder, som skal sikre at mindst en tredjedel af de internationale farvande beskyttes inden 2030. I dag er kun  1 procent reelt beskyttet. 

Det er endelig lykkes. Havene har fået deres egen “Paris-aftale”. Det er en kæmpe sejr for den globale biodiversitet og en af vor tids største indsatser for natur og miljøbeskyttelse. Og det er takket være støtten fra over 5.5 millioner af mennesker verden over, at vi nu kan glæde os over resultatet.

Hvad skal der så ske?

Nu skal aftalen gennemgås og oversættes til de officielle FN-sprog, hvorefter den formelt skal vedtaget og sendes til medlemslandene til ratificering (formel godkendelse).

Vi ved, at dette kun er begyndelsen. Nu mangler vi mindst 60 stater til at ratificere aftalen, så den kan træde i kraft.

Og vi har ingen tid at spilde. Forskere er enige om, at vi skal beskytte mindst 30 procent af verdenshavene inden 2030. Vi har altså kun syv år til at skabe disse vitale beskyttede områder.

Hvordan vil Greenpeace arbejde for havet nu?

Vi følger op på aftalen og presser på for, at landene ratificerer den maritime aftale. I mellemtiden arbejder vi fortsat på at forhindre destruktiv aktivitet i både nationale og internationale farvande, herunder minedrift på havbunden.

Hjælp os med at stoppe dybhavsminedrift, før det starter!

Det dybe hav gemmer på et skattekammer af biodiversitet og er hjemsted for utallige vidundere. Det er også en af vores bedste allierede mod klimaforandringer. Men en ny trussel er på vej. Dybhavsminedrift. Den gode nyhed er, at vi har mulighed for at stoppe denne destruktive industri, før det er for sent. Sammen kan vi sørge for at få flere regeringer til at gå imod industrien. 

LÆS OGSÅ GREENPEACES SENESTE RAPPORTER

(rapporterne er på engelsk)

Global havtraktat: Hvordan FN skal beskytte 30%
af verdenshavene inden 2030
Skildpadder er truede: Hvorfor skildpadden har
brug for beskyttelse
Det vestlige Atlanterhav: Hvilken indflydelse
overfiskeri har på livet i havområdet
Hajer under angreb: Hvordan hajerne er
overfiskede og underbeskyttede
Spøgelsesfiskenet: Hvordan forladte fiskenet
hjemsøger vores oceaner
Truslerne i dybet: Hvordan minedrift på
havbunden kan påvirke ukendte
områder i havets dyb

Hvorfor beder vi om telefonnummer?

Vi beder om dit telefonnummer, da vi gerne vil skabe dialog om de indsatser, vi i fællesskab kan gøre for at løse de mange miljøtrusler, som vores klima, miljø og natur står overfor. I samtalen med dig beder vi om opbakning i form af finansiel støtte, så vi kan skabe endnu flere grønne fremskridt for vores planet. Selvom det ikke er alle, der kan eller vil støtte, oplever vi, at de fleste reagerer positivt på den personlige samtale og muligheden for at bidrage til en sundere planet og blive en del af Greenpeace – som fast bidragsyder eller frivillig. Vi får anledning til at fortælle om Greenpeaces arbejde, og du får mulighed for at stille spørgsmål om vores organisation, vores arbejde og metoder og til, hvad dine penge går til. Det skaber tryghed for både dig og os. 

Den støtte, som du og andre giver, skaber langsigtet, økonomisk tryghed og stabilitet i vores arbejde, og er faktisk hele grundlaget for, at vi kan fortsætte arbejdet for en sundere og mere bæredygtig planet. I Greenpeace modtager vi hverken støtte fra virksomheder eller stater, hvilket gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene varetager miljøets interesser. Derfor er støtten fra mennesker som dig også helt uundværligt.  

Du kan til hver en tid kontakte os, hvis du ikke ønsker at modtage opkald fra os på: [email protected], så sørger vi for, at dit nummer bliver fjernet. 

Hvad gavner en underskriftindsamling?

I Greenpeace arbejder vi ud fra det princip, at vi sammen er stærkere. Når vi organiserer os og kæmper i fællesskab, kan vi råbe højere og stille krav om forandringer.

Mange af vores kampagner vindes ikke over natten. Det kræver lange og seje træk. Gennem solid research og med en omhyggelighed overfor, hvordan vi præsenterer vores argumenter til dem, som normalt modsætter sig vores ideer, skaber vi en platform for bæredygtige løsninger, og destabiliserer de aktører, som prioriterer profit over en sikker fremtid for alle på planeten.

Vi kan være oppe imod magtfulde aktører med enorme budgetter, og derfor er det så utroligt vigtigt at samle så mange stemmer og underskrifter som muligt. På den måde bliver det umuligt for virksomhederne og politikere at vende det døve øre til.

Jo flere vi er, der står sammen, desto bedre chance har vi for at sætte en dagsorden, komme i dialog og vinde sejre for en grønnere fremtid. Når du skriver under på en af vores kampagner og deler din viden og opbakning til sagen med din familie, venner og bekendte, er du ikke kun med til at skabe ringe i vandet. Du er også med til at vise politikere og virksomheder, at du kræver en grøn fremtid – og på den måde forvandle ringe i vandet til bølger og grøn forandring.  

Hvad mere kan jeg gøre?

1. Hold dig opdateret og engagér dit netværk
Følg os på de sociale medier, så du får de seneste nyheder fra vores lokale og globale miljøarbejde. Du kan engagere dig ved at dele posts eller kommentere på opslag og derved skabe opmærksomhed og interesse for den grønne dagsorden i dine netværk.  

YouTube:Greenpeace Danmark
Facebookgreenpeacedanmark
Instagram: greenpeacedk
Twitter: greenpeacedk

2. Sig ja til en grøn hverdag. Tag miljørigtige valg og inspirér andre til at gøre det samme. Hold øje med tips og tricks i vores e-mails og artikler. Læs fx. artiklen8 tips til at bruge mindre engangsplastik, og overvej at bringe emnet op, næste gang du er sammen med din familie eller venner. 

3. Bliv frivillig. Vores frivillige er en flok super inspirerende mennesker, som har lavet masser af fantastiske ting gennem årene. Fra protester foran Christiansborg til at servere plantebaseret mad til inspiration på gader og stræder. Fra at skrive blogindlæg og til at arrangere klima-marcher rundt omkring i hele landet. Planlægge åben-båd arrangementer, når Greenpeace’s flagskibe ligger i havn og til at holde foredrag på skoler og institutioner (læs mere om vores foredrag her). Som frivillig i Greenpeace har også muligheden for at være med på vores meget aktive og lige så spændende kajak- og klatreteam. Læs mere om at være frivillig i Greenpeace her

4. Bliv fast bidragsyder: 
Når du støtter Greenpeace fast hver måned, spiller du en vigtig rolle i at bekæmpe vores tids største udfordring – klimakrisen. Med din støtte kan vi lægge det nødvendige pres på regeringer og virksomheder verden over for at nedbringe CO2-udledninger, værne om livet i vores have, forsvare vores livsnødvendige skove, og sætte rammerne for en bæredygtig produktion og forbrug.

Som månedlig bidragsyder er du med til at sikre os en fast, stabil indtægt, som hjælper os med at sikre endnu flere grønne fremskridt, fordi:

Vi kan rykke hurtigt ud: Med faste og forudsigelige bidrag kan vi reagere straks, når en miljøkrise rammer, og samtidig arbejde langsigtet for varige forandringer.

De administrative omkostninger er lavere for faste bidrag, så en større procentdel går direkte til det, du bekymrer dig om.

Det er også mere bekvemt for dig: Det tager to minutter at oprette et månedligt bidrag, og så er du automatisk med til at beskytte vores planet hver dag, året rundt. Du kan til enhver tid ændre din støtte. 

Samtidig er du med til at sikre vores uafhængige stemme; bidrag fra privatpersoner finansierer alt vores arbejde og holder os fri for virksomheders og regeringers indflydelse.