
En global havtraktat på vej…
I årevis har Greenpeaces arbejdet for at at få indført en global havtraktat, der gør det muligt at skabe beskyttede havområder, som skal sikre at mindst en tredjedel af de internationale farvande beskyttes inden 2030. I dag er kun 1 procent reelt beskyttet.
Det er endelig lykkes. Havene har fået deres egen “Paris-aftale”. Det er en kæmpe sejr for den globale biodiversitet og en af vor tids største indsatser for natur og miljøbeskyttelse. Og det er takket være støtten fra over 5.5 millioner af mennesker verden over, at vi nu kan glæde os over resultatet.
Hvad skal der så ske?
Nu skal aftalen gennemgås og oversættes til de officielle FN-sprog, hvorefter den formelt skal vedtaget og sendes til medlemslandene til ratificering (formel godkendelse).
Vi ved, at dette kun er begyndelsen. Nu mangler vi mindst 60 stater til at ratificere aftalen, så den kan træde i kraft.
Og vi har ingen tid at spilde. Forskere er enige om, at vi skal beskytte mindst 30 procent af verdenshavene inden 2030. Vi har altså kun syv år til at skabe disse vitale beskyttede områder.
Hvordan vil Greenpeace arbejde for havet nu?
Vi følger op på aftalen og presser på for, at landene ratificerer den maritime aftale. I mellemtiden arbejder vi fortsat på at forhindre destruktiv aktivitet i både nationale og internationale farvande, herunder minedrift på havbunden.
Hjælp os med at stoppe dybhavsminedrift, før det starter!
Det dybe hav gemmer på et skattekammer af biodiversitet og er hjemsted for utallige vidundere. Det er også en af vores bedste allierede mod klimaforandringer. Men en ny trussel er på vej. Dybhavsminedrift. Den gode nyhed er, at vi har mulighed for at stoppe denne destruktive industri, før det er for sent. Sammen kan vi sørge for at få flere regeringer til at gå imod industrien.
LÆS OGSÅ GREENPEACES SENESTE RAPPORTER
(rapporterne er på engelsk)

af verdenshavene inden 2030

brug for beskyttelse

overfiskeri har på livet i havområdet

overfiskede og underbeskyttede

hjemsøger vores oceaner

havbunden kan påvirke ukendte
områder i havets dyb