Komikeren Jan Gintberg har i sit portrætprogram “Gintberg på Kanten” taget den satiriske temperatur på os, der udgør den danske hverdag i verdens største miljøorganisation.

Under forberedelserne til programmet, som er blevet vist på DR1 den 22 november, fik Jan Gintberg – udover at få afprøvet sine fordomme – et indblik i, hvordan vi arbejder med at løse en af vores tids største udfordringer: den akutte klimakrise.

Vi inviterede derfor Gintberg med til at deltage i en demonstration foran Christiansborg ved åbningen af fødevaretopmødet “World Food Summit”. Her blev Gintberg sammen med ministre og repræsentanter for den globale fødevareindustri fra hele verden mødt af 31 aktivister i grisekostumer. Med bannere og flyers protesterede vi mod det glansbillede, som “World Food Summit” tegner af den danske fødevareproduktion, uden at inddrage de alvorlige miljø- og klimaproblemer, som den massive industrielle kød- og mejeriproduktion i Danmark bidrager til.

Protest at the World Food Summit in Denmark. © Jonas Ahm

Gintberg var også med os om bord på vores skib Beluga II, da vi stævnede ud for at protestere mod verdens første specialbyggede, flydende atomkraftværk ‘Akademik Lomonosov’, der med kurs mod Arktis blev bugseret igennem Storebælt. ‘Akademik Lomonosov’ er det første i en serie af flydende atomkraftværker, som det statsejede Rosatom planlægger at producere de kommende år. Lande som Kina, Algeriet, Indonesien og Argentina er interesserede købere, der blandt andet vil bruge kraftværkerne til at udvinde klimaskadelig energi som olie og gas.

Gintberg var desuden med til klatretræning med nogle af Greenpeaces aktivister i en park på en højhellig søndag, deltog i et lobbymøde på Christiansborg med vores klimapolitiske rådgiver, Jens Mattias Clausen, og Socialdemokratiets Jens Joel, og med på en frisk cykeltur i Københavns gader med vores generalsekretær Mads Flarup Christensen.

Afslutningvis var Gintberg med os, da vi afholdte åben banner-workshop i vores kontor med en lang række gæster, bl.a. ‘Bedsteforældrenes Klimaaktion’ forud for den succesfulde klimamarch i København, hvor omkring 15.000 mennesker viste politikerne på Christiansborg, at Jordens klima er en hjertesag for rigtig mange af os.

Se programmet “Gintberg på Kanten besøger Greenpeace” her

Selvom Gintberg kun var hos os et par uger, vil vi så gerne have, at du bliver lidt længere. Som månedlig bidragyder er du med til at gøre det muligt for os at planlægge vores arbejde langt mere effektivt og langsigtet, så vi kan skabe større og flere mærkbare fremskridt for vores klima, miljø og planet.

I Greenpeace accepterer vi hverken penge fra virksomheder eller regeringer. Det gør os i stand til at være en uafhængig stemme, der alene taler for miljøets interesser. Men det betyder også, at det udelukkende er støtten fra mennesker som dig, der gør vores arbejde muligt. Kom med om bord. Klik her.