Eier du aksjer i Equinor? Eller kjenner du noen som gjør det?

Torsdag 14. mai har Equinor sin årlige generalforsamling. Til denne har vi sendt inn et forslag om at:

«Equinor må avstå fra leting og boring i helt nye områder, umodne områder og i områder med høy økologisk verdi og sårbarhet. Denne type aktivitet er ikke i aksjonærenes langsiktige interesse.”

Dette forslaget vil bidra til å bremse Equinors oljeleting, noe som vil være bra for både klima og den sårbare naturen i områder med høy økologisk verdi. Nå jobber vi opp mot aksjeeiere i Equinor, og kanskje har du aksjer der? Eller kjenner du noen som har det?

Ved å gi oss fullmakt til å stemme for deg kan du bidra til at vi tar Equinor i en mer klima- og miljøvennlig retning. Vi vil bruke stemmen din til å støtte vårt eget forslag, og selvfølgelig de andre forslagene som vil ta Equinor i en grønnere retning. Fullmaktsskjema med forklaring finner du her.

Fristen for å sende oss dette skjema er 12. mai, kl 10.00.

Sammen kan vi endre Equinor. På generalforsamlingen i fjor fikk vi ikke gjennomslag for at Equinor skulle trekke seg ut av den sårbare Australbukta. Men gjennom å fortsette kampen mot oljeboring i Australbukta endte det til slutt med at Equinor tidligere i år ga opp planene om å lete etter olje i Australias Lofoten. Det var en stor og viktig seier for miljø og klima, som viser at vi kan vinne mot oljeinteressene når vi står sammen. Nå vil vi gi en klar beskjed om at Equinor må holde seg unna lignende områder.

Kjenner du noen andre som eier aksjer i Equinor? Spre denne oppfordringen videre!