Avsløring: Norske bedrifter kjøper og frakter russisk olje

Har skrevet under Mål

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

Norge kjøper fortsatt russisk olje – bli med og krev boikott!

Eksporten av fossil energi er en av Russlands hovedinntekter, og derfor en viktig bidragsyter til krigen i Ukraina. Vi krever en umiddelbar boikott av russisk olje, kull og gass.

Jeg ønsker å fortsette å gjøre en innsats for planeten vår og motta informasjon fra Greenpeace om hvordan jeg kan bli med og beskytte klima og miljø. Les personvernreglene våre her.

Din signatur utgjør en forskjell. Jo flere som signerer, desto enklere kan vi stoppe russisk olje.

Signed up Goal

{{counter}}

{{blockData.counterGoalValue}}

STEG 3/3: Bli fast giver

Vi tar av prinsipp ikke imot støtte fra myndigheter eller selskaper. Et fast bidrag fra deg gjør at vi kan fortsette å undersøke, aksjonere og legge press på politikere og selskaper.

Vi krever at Norge sanksjonerer og boikotter russisk olje

Russlands krig mot Ukraina er et grovt brudd på folkeretten og internasjonal rettsorden som omverdenen ikke kan akseptere. Det er uakseptabelt at norsk næringsliv er med og finansierer Russlands angrepskrig.

Det er fortsatt lovlig for norske selskaper å kjøpe russisk olje. Den 26. april mottok Esso en last med russisk olje til sin terminal utenfor Tønsberg.

Samtidig bidrar norske redere til å finansiere krigen ved å fortsette å frakte russisk olje.

Situasjonen krever strenge sanksjoner mot Russland med mål å sikre en raskere slutt på de alvorlige krigshandlingene.

Selv om norske rederier har et moralsk ansvar, er det nødvendig å få på plass sanksjoner. Vi krever derfor at den norske regjeringen forbyr norske bedrifter å frakte og kjøpe russisk fossil energi. For å bidra til en raskere slutt på krigen må sanksjonene umiddelbart på plass.

Støtt kravet om boikott av russisk olje. Velg fred over krig og olje.