BESKYTT HAVENE VÅRE – KREV AT INTERNASJONALE SELSKAPER SLUTTER MED ENGANGSPLAST

Hvert minutt havner et lastebillass plast i havene våre. Hvis vi fortsetter som nå, vil tallet dobles innen 2030. Med andre ord må vi handle NÅ. Stå sammen med oss i Greenpeace for å stoppe plastproblemet før det er for sent.

Du kan være med og gjøre en forskjell, skriv under!

VISSTE DU AT …

Situasjonen er tydelig: Om vi ikke gjør noe, vil det få ødeleggende konsekvenser for havene våre og de som lever der.

TID FOR Å KREVE ENDRING

Vi kan ikke resirkulere oss ut av dette. Vi må stoppe plastproblemet tidlig, lenge før det når havene. Det er på høy tid at vi legger press på store selskaper som Nestlé, Coca-Cola, Mars, Colgate-Palmolive og PepsiCo og krever at de slutter å masseprodusere engangsplast som knapt brukes.

Norge må også ta ansvar. Vi krever blant annet at Norge iverksetter et forbud mot engangsplast innen 2022, at det blir kostnadsfritt for fiske- og fritidsbåter å levere inn marint avfall i alle norske havner og at Norge går foran i arbeidet med en global plastavtale, i tillegg til å gi bistand for å forbedre avfallshåndteringssystemer i andre land.

Din stemme trengs. Stå sammen med oss i Greenpeace og krev at selskapene faser ut engangsplast – før vi har mer plast enn fisk i havene våre.

LES MER

Plast i havet: Fakta og konsekvenser du burde kjenne til
Plast og plastforurensning – 5 løsninger
5 viktige seire i kampen mot plast
Nytt forbud gir håp i kampen mot plast