Sammen utgjør vi en forskjell
Klimakrise. Katastrofale skogbranner. Hav som fylles av plast. Hver dag blir situasjonen for planeten vår mer og mer alvorlig. Stå sammen med oss for å beskytte verdens klima og miljø, hav og skoger – bli med som månedlig giver i dag! Nå kan du bli månedlig giver med Vipps, kom i gang her:
Vipps er den enkleste måten å sette opp en fastgiveravtale på (fyll i feltene over). Det er også mulig å bruke Avtalegiro.
Vi behandler personopplysningene dine i henhold til vår personvernserklæring
Hvorfor støtte Greenpeace?
Støtten din bidrar til det viktige arbeidet for verdens klima, hav og skog. I 50 år har Greenpeace vunnet seire for klima og miljø på alle kontinenter og verdenshav. Vi har avslørt miljøkriminalitet, utført banebrytende forskning, og presset noen av verdens mest forurensende selskaper til klimahandling. Med mennesker som deg om bord kan vi fortsette å utgjøre en forskjell.
Greenpeace er en uavhengig miljøorganisasjon. Vi mottar av prinsipp ikke støtte fra myndigheter, næringsliv eller politiske partier – arbeidet vårt er finansiert av vanlige folk som deg. Det betyr at vi står helt fritt til å konfrontere myndigheter og selskaper som er ansvarlige for miljø- og klimaødeleggelse.
Sammen kan vi gjøre dette til forandringens tiår. Fram mot 2030 jobber vi for at:
✅ Minst 30 prosent av land og hav har sterkt vern
✅ Globale klimagassutslipp er halvert
✅ Det skal bli slutt på overproduksjonen av engangsplast
✅ Alle nye olje- og gassprosjekter er stanset, og en strategi for å få slutt på bruken av fossile brensler er iverksatt
✅ Helse og natur prioriteres over profitt
Er du med?
Andre måter du kan støtte på
Engangsbidrag: gi et bidrag med Vipps eller bankkort her
Tre av seirene våre
En av de mest kjente Greenpeace-aksjonene, okkupasjonen av oljeplattformen Brent Spar, fant sted i Nordsjøen i juni 1995. Aktivister okkuperte plattformen i over tre uker som del av en verdensomspennende kampanje mot Shells plan om å bli kvitt plattformen, inkludert 11 tonn olje, ved å dumpe den rett i havet. Kampanjen var vellykket, og Shell skrinla planene.
Det internasjonale selskapet Nestlé gikk med på å slutte å kjøpe palmeolje fra produsenter som raserer den indonesiske regnskogen. Avgjørelsen kom etter åtte uker med massivt press fra forbrukere i sosiale medier og gjennom ikkevoldelig protest utført av Greenpeace-aktivister i en global kampanje mot merkevaren Kit Kat.
En nederlandsk rett slo fast at Shell må redusere klimautslippene sine med 45 prosent innen 2030, sammenlignet med 2019-nivå. Dette er første gang et stort fossilselskap holdes ansvarlig for bidraget sitt til klimaendringene og pålegges å redusere utslipp. I Norge har Greenpeace og andre miljøorganisasjoner et klimasøksmål mot staten over oljeboring i Arktis.
Slik jobber vi
Gjennom undersøkelser avdekker vi hvem som er ansvarlig for miljøødeleggelser, og retter søkelys mot forhold somdysses ned. Vi bruker metoder som feltarbeid, satellittbilder, næringslivsanalyse og varslingsarbeid. Undersøkelsene våre gir oss harde fakta og bevisene vi trenger for å oppnå forandring. Undersøkelsene våre har blant annet bidratt til å få Royal Dutch Shell ut fra Arktis, få et forbud mot engelsk plastavfall i Malaysia, og bidratt til at et stort område i Arktis har forbud mot industrielt fiske.
Alt av Greenpeace sitt arbeid baserer seg på fakta og informasjon fra forskning og undersøkelser. Kampanjene og retningslinjene våre støtter seg på arbeidet til forskere fra hele verden. The Greenpeace Research Laboratories er en del av forskningsenheten i Greenpeace. Med tilholdssted ved Universitetet i Exeter i Storbritannia bidrar laboratoriene våre med tverrfaglig vitenskapelig kompetanse og analyser til Greenpeace-kampanjer verden rundt. Over tid har vi bygget opp en omfattende database med forskningslitteratur som er en viktig ressurs og kilde til informasjon.
Gjennom lobbyisme oppfordrer og overtaler vi verdens ledere til å ta stegene som trengs for å beskytte planeten. Vi forsikrer oss om at kravene våre blir hørt av politikere og næringslivsledere, og vi oppfordrer dem på det sterkeste til å sette forslagene våre ut i livet. I Norge har vi møter med politikere for å bygge støtte for kampanjene våre, bidra til rapporter og høringer, spre kunnskap og organisere arrangementer. Globalt har vi kampanjer for å påvirke internasjonale bestemmelser og miljøvernkonvensjoner slik at de kan bli så sterke og ambisiøse som mulig.
Greenpeace har en lang tradisjon for fredelige aksjoner. Med aksjonene våre ønsker vi gjerne å framprovosere handling fra de som sitter med makt og ansvar. Skipsflåten vår gjør det mulig for oss å observere og gå til aksjon mot miljøforbrytelser verden rundt, også på avsidesliggende steder som er vanskelige å nå. Flere av aksjonene våre har bidratt til å skape grønne lovendringer og vern av sårbare områder. Prinsippet om ikkevold og sikkerhet står sentralt i alle aksjonene våre.